Pelikan-Arınç kavgasına Şamil Tayyar da katıldı

AKP'nin medyatik isimlerinden Ersoy Dede, Fatih Tezcan, Selman Öğüt ve Esra Elönü ise Arınç'a tepki göstermişlerdi. Şamil Tayyar da kavgaya dahil oldu.

Pelikan-Arınç kavgasına Şamil Tayyar da katıldı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, koronavirüs salgını sonrası ibadete kapatılan ancak her akşam sesi dışarıya duyurulacak şekilde hoparlörlerle dualar ve salavatlar okunmasından rahatsız olduğunu dile getirmişti.

Arınç, “Hergün yatsı ezanı okunuyor. Camide kimse yok. cemaat de yok zaten. Namaz da kılınamıyor. Ama arkasından aziz kardeşim 15 dakika salavatlar, Mevlid-i Şerif’ler, dualar… Böyle bir şey bir defa olur benim bildiğim. Hergün Mevlid-i Şerif gibi ezanın arkasından öğlen de var böyle bir şey daha kısa, ikindi de var böyle bir şey daha kısa. İnsanları nefret mi ettiriyoruz yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz. Sen iyi bir iletişim uzmanısın bu konuda anketçilere bir şeyler sorsalar iyi olur. Bana kalırsa ben bu bir ‘bid’at’tir diyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’nin medyatik isimlerinden Ersoy Dede, Fatih Tezcan, Selman Öğüt ve Esra Elönü ise Arınç’a tepki göstermişlerdi.

Kavgaya AKP eski milletvekili Şamil Tayyar da dahil oldu. Geçtiğimiz hafta eski vekil Şamil Tayyar’ın “Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı” olarak partisinde yeniden istihdam edildiği iddia edilmişti. Sosyal medya hesabını “Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı” olarak güncelleyen Tayyar, Arınç’la kavgasına kaldığı yerden devam etti.

Şamil Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Arınç’ın sela eleştirisine göndermede bulundu ve şunları yazdı:

“Ankara’dayım.

Şu an göklerde muhteşem bir sela yankılanıyor.

Kıskananlar çatlasın.”