Sağlık emekçilerinden ülke genelinde eylem: 'Hakkınız ödenmez' dediler, ödemediler

Sağlık emekçileri, salgın sürecinde yaşanan sorunları ve ek ödemelerde ortaya çıkan adaletsizliği birçok ildeki hastanelerin önlerinde düzenledikleri eylemlerle protesto etti.

Sağlık emekçilerinden ülke genelinde eylem: 'Hakkınız ödenmez' dediler, ödemediler

Sağlık emekçileri hekimler ile hemşireler, hemşireler ile teknisyenler ve teknisyenler ile memurlar arasında farklı ödemeleri ve hesaplamaları protesto etmek için ülke genelinde hastanelerde eylem düzenledi.

Adaletsizliğe tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası’nın (Devrimci Sağlık-İş) birçok ildeki hastane önlerinde düzenlediği eylemlerde, sağlık emekçilerinin salgın döneminde yaşadıkları sorunların derinleştiğine dikkat çekilirken, yaşanan eşitsizliklerin çalışma barışını bozduğu vurgulandı.

Eylemlerde “Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler”, “Alkışlar balkonda, nöbet ücretleri askıda kaldı”, “Boş vaat değil adalet istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan sağlık emekçileri, temel ücretlerinin en düşüğünün yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmesi ve yapılacak olan tüm ek ödemelerin maaşa ve emekliliğe yansıtılması çağrısında bulundu.