TESK Başkanı: Alkollü içkilerdeki vergi artışı vatandaşı sağlığından ediyor

TESK Başkanı Palandöken, alkollü içkilerdeki vergi artışlarının kaçak içki veya evde yapıma yönlendirmesi nedeniyle vatandaşı sağlığından ettiğini dile getirdi.

TESK Başkanı: Alkollü içkilerdeki vergi artışı vatandaşı sağlığından ediyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alkollü içkilere düzenli olarak yapılan ÖTV zamlarının yol açtığı zararlara dikkat çekti.

Yazılı açıklama yapan Palandöken alkollü içkilerin son olarak Temmuz 2019’da ÖTV oranının artırıldığını hatırlatırken bu yılın ocak ayında söz konusu ürünlere yönelik ÖTV artışı yapılmamasına rağmen, Temmuz 2019’a göre vergi gelirlerinin daha fazla yükseldiğine dikkati çekti.

“Bu yıl ilk üç ayda alkollü içkiden tahsil edilen 3,3 milyar liralık ÖTV tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre artış yapılmasına rağmen yüzde 18,2 daha fazla.” diyen TESK Başkanı, “Vergi artışı olduğunda kaçak içki, evde alkollü içki yapımı gibi durumlara yönelim olduğu için hem vatandaş sağlığından oluyor hem de yerli ve milli ürünler satılmadığından devletimiz vergi kaybına uğruyor.” ifadelerini kullandı.