Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği: Acil durumlar dışında hastalar tıbbi cihaz mağduru olabilir

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği Başkanı Daşçı, kamu ve üniversite hastanelerine sağladıkları tıbbi cihazların ödemelerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği: Acil durumlar dışında hastalar tıbbi cihaz mağduru olabilir

HABER MERKEZİ

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TTÜDER) Başkanı Mustafa Daşçı, kamu hastanelerine ve üniversite hastanelerine sağladıkları tıbbi cihazların ödemelerinde yaşanan sıkıntılarla alakalı katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.
Kamu otoritelerinin şirketlerden alacaklarının yüzde 25 oranında feragat etmesini istedikleri basına yansıdı.

Daşçı, tıbbi cihaz ve medikal şirketlerinden istenen kamu ve üniversite hastanelerinin borcunun yüzde 25’inden feragat edilmesi talebini kabul etmenin hiçbir şekilde mümkün olmadığını açıkladı.
“Kamu hastanelerine 16 aydır, üniversite hastanelerine 3,5 yıldır hiçbir ödeme almadan mal ve hizmet teminine devam ediyoruz” diyen Daşçı, sözlerine devam ederken, “sözleşmeler kanuna göre gerçekleştirdiğimiz karşılıklı iki taraflı sözleşmelerde kamunun verdiği ödemede tarihi ile şuandaki tarihler arasında belirsizlikler oluştu” ifadelerine yer verdi.

Sözleşmelerde belirtilen 150 günlük ödeme sürelerinin 16 ay geçmesine rağmen hala ödenmediği ifade eden Daşçı, aynı zamanda tıbbi cihaz üreten firmaların mal varlığının bankaların elinde olduğu belirtti.

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TTÜDER) Başkanı Mustafa Daşçı, son olarak 14 Ekim tarihinde göndermiş olduğu yazılı metinde, bu feragatın devlete, sağlığa, ekonomiye, üretime ve tıbbi cihaz sektörünün geleceğine zarar olduğunu bildirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade etti.

“20 Ekim 2020 tarihinden itibaren, acil durumlar dışında hastaların tıbbi cihaz mağduru olabileceklerini bildirmek için lütfen toplantıya katılın” çağrısı yapan Daşçı’nın göndermiş olduğu yazılı metin şöyle: