TKH: Barışların yanındayız

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından yapılan çağrıda 24 Haziran'da görülecek duruşmaya TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve Parti heyetinin katılacağı vurgulandı.

TKH: Barışların yanındayız

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Mart ayından beri tutuklu bulunan Odatv Genel Yayın Yönetimi Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdür Barış Terkoğlu’nun yargılandığı davanın 24 Haziran’da görülecek olan duruşmasına ilişkin bir çağrı yayımladı. Çağrıda 24 Haziran’da görülecek duruşmaya TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve Parti heyetinin katılacağı vurgulanırken, şunlar kaydedildi:

“Mart ayından beri tutuklu bulunan Odatv Genel Yayın Yönetimi Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdür Barış Terkoğlu’nun yargılandığı dava 24 Haziran’da görülecek. Haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuklu yargılanan gazetecilerin yanındayız. 24 Haziran’da görülecek duruşmaya Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek ve Parti heyetimiz katılacaktır.Barışlara özgürlük, gazetecilere özgürlük!”

Aysel Tekerek ise Manifesto’ya yaptığı konuyla ilgili açıklamada şunları kaydetti:

“Yarın AKP tarafından tezgahlanan gazetecilere dönük suçlamaların duruşması görülecek. O duruşmada tek doğru ise sanıkların savunması olacak. Gazetecilik mesleği ile gerçekler arasına mesafe koymayan tam da bu nedenle tutuklanan gazetecilerin yanında olacağız, yarınki duruşmaya katılacağız. Umarım bu haksızlık yarın tahliye ile son bulur.”