Trakya Döküm fabrikasında salgının etkileri gizleniyor mu?

Test sonucunda 80'e yakın vaka tespit edildiği, 100'e yakın karantina sonucu çıktığı iddia edilirken, vakalar sonrasında taşeron sağlık işçileri işten çıkartılmaya başlandı.

Trakya Döküm fabrikasında salgının etkileri gizleniyor mu?

HABER MERKEZİ

Lüleburgaz’da bulunan Trakya Döküm fabrikasında haftaiçi gözlemlenen Covid-19 vakası sonrası yaşananlar “etki gizleniyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.

Haftaiçi fabrikada Covid-19 vakası görülmesinin ardından İstanbul’daki merkez yönetim, fabrikadaki işçilere “test yapılmasını” istedi. Test sonucunda 80’e yakın vaka tespit edildiği, 100’e yakın karantina sonucu çıktığı iddia edilirken, vakalar sonrasında taşeron sağlık işçileri işten çıkartılmaya başlandı.

Çıkan vakaların ardından fabrikadaki üretim devam ederken, Sınıf Tavrı ile bağ kuran işçiler, fabrikadaki önlemlerin bir kısmının “yapılmadığını” iddia etti. İşçilere göre, fabrika girişinde ateş ölçümü yapılmazken, işçilerin kayıtları da tutulmuyor. Olay sonrasında vakaların ne düzeyde olduğunu merak eden işçilere fabrika yönetimi bir açıklama yapmazken, sağlık birimi de sessizliğini koruyor.

SINIF TAVRI’NDAN YÖNETİME ‘AÇIKLAMA YAP’ ÇAĞRISI

Fabrikada salgının ilk aylarında da vakalar çıktığı bilinirken, o dönemde de üretim kesilmemişti. Fabrikanın kurulu bulunduğu Lüleburgaz ilçesinde salgının etkileri üst düzeyde yaşanıyor. Duruma dikkat çeken Sınıf Tavrı, “Trakya Döküm’de neler oluyor” başlığıyla duyurdu. Fabrika yönetimine çağrı yapan Sınıf Tavrı, “işçileri salgına kurban edemezsiniz” dedi.