Trump, koronavirüs için Çin senaryolarını beğendi

"Çok tuhaf şeyler oluyor. Araştırıp göreceğiz"

Trump, koronavirüs için Çin senaryolarını beğendi

Dünyayı saran koronavirüs salgını için sıklıkla ‘Çin virüsü’ diyen ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 salgınında en çok ölümün olduğu ülkenin ABD değil Çin olduğunu öne sürdü. Trump, virüsün Vuhan’daki bir laboratuvardan çıktığı yönündeki iddiaları ise ‘mantıklı’ bulduğunu ifade etti.

2008’de Nobel Tıp ödülünü alan Fransız doktor Luc Montagnier, yeni tip koronavirüsün Çin’in Vuhan kentindeki bir laboratuvarda üretildiğini ileri sürmüştü. Kampayanın fikir babasının ise ABD ve Trump olduğu biliniyor.

ABD’de “DMV” bölgesi olarak da bilinen başkent Washington, Maryland ve Virginia eyaletlerindeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) pozitif vaka sayısının son bir haftada 2 kat artarak 20 bine ulaştığı bildirilmişti.

Trump ise, Çin’deki ölümlerin ABD’dekinden daha fazla olduğunu iddia ederek “Dünyada en çok koronavirüs ölümünün olduğu ülke biz değiliz, bu Çin olmalı. Biliyorsunuz virüs ilk orada ortaya çıktı. Çin çok büyük bir ülke ve ciddi sorun yaşadı. Bugün ölü sayılarını revize ettiler ama sadece Vuhan için. Vuhan dışında çok konuşmuyorlar” diye konuştu.

Trump, koronavirüsün Vuhan’daki bir laboratuvardan çıktığı iddialarına “Bu konuyu araştırıyoruz ama şu anda bu ihtimal mantıklı geliyor. Virüsün bir tür yarasadan bulaştığını söylüyorlar ama bu yarasa Vuhan’daki canlı hayvan pazarında satılmıyordu. 40 mil ötedeydi. Çok tuhaf şeyler oluyor. Araştırıp göreceğiz” yanıtını verdi.