Varank'tan patronlara: Ana fabrikalar açılıyor, Bakanlık olarak emrinize amadeyiz

Varank, sanayi sektöründen patronlara seslendiği konuşmasında "Bakanlık olarak her türlü desteğimiz emrinize amade. Salgın sona erdiğinde Türkiye ekonomisi inşallah daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek" dedi.

Varank'tan patronlara: Ana fabrikalar açılıyor, Bakanlık olarak emrinize amadeyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) ortak toplantısına video konferansla katıldı.

Koronavirüs salgını tedbirlerinin kaldırılmasını içeren “normalleşme” süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Varank, salgının başından beri fabrikaların temelli kapatılması gibi bir yaklaşımı asla benimsemediklerini, bu yaklaşımlarında salgının ülkedeki seyri kadar sanayicilerin taleplerinin etkili olduğunu açıkça dile getirdi.

“Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde bile, ihracat sahibi olan ve faaliyetlerine ara vermesi durumunda büyük zarara uğrayabilecek üreticilerin çalışmaya devam etmesini sağladık” diyen Varank, son kısıtlama döneminde birlikte 16 bin 900 firmanın daha üretimini sürdürebileceğini söyledi.

Otomotiv sektöründe üretimin başladığını, 11 Mayı’ta ise tüm ana fabrikaların faaliyete başlayacağını belirten Varank, bazı tekstil fabrikalarının çalışmaya başladığını, AVM’lerin açılması ve ihracat kanallarının normalleşmesiyle sanayinin de hızla toparlanacağını ifade etti.

Sanayicilerden çalışanların sağlığını güvence altına almalarını isteyen Varank, “Sanayi sektörü ekonomimizin göz bebeği. Yeni normali sizler şekillendireceksiniz. Bakanlık olarak her türlü desteğimiz emrinize amade. Salgın sona erdiğinde Türkiye ekonomisi inşallah daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek” dedi.