ABD’den Türkiye’ye ek gümrük vergisi kararı

ABD Ticaret Bakanlığı Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülkeden ithal ettiği alüminyum ithalatına ek vergi uygulama kararı aldı.

ABD’den Türkiye’ye ek gümrük vergisi kararı

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nu yapmış olduğu açılamada, 16 ülkeden ithal edilen alüminyum alaşımı levha ürününün ülkedeki değerinin altında satıldığının ve ülkenin bu ithalattan maddi olarak zarar gördüğünün tespit ettiklerini belirtti.

Yapılan açıklamada, 16 ülkeye yönelik anti-damping gümrük vergisi emri yayımlayacağı ve yapılan değerlendirme sonucunda Bahreyn, Hindistan ve Türkiye’den bu ürünün ithalatına ilişkin durumun dengelemesi için telafi vergisi getirileceği söylendi.

Anti-damping gümrük vergisi emri yayımlanacak ülkeler arasında Bahreyn, Brezilya, Hırvatistan, Mısır, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Umman, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Tayvan ve Türkiye bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde ise ABD’nin Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, dijital hizmetler vergilerine misilleme olarak ABD’nin Türkiye, Avusturya, Hindistan, İtalya ve İspanya’dan ithal ettiği mallara ek gümrük vergisi getirme tehdidini tekrarlamıştı.