AKP Sözcüsü Çelik: "Afganistan'da kadın haklarını koruyan bir düzen için Cumhurbaşkanımızın mesajları devam ediyor"

AKP sözcüsü Ömer Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerici Taliban yönetimine "kadın haklarına saygılı bir düzen kurmaları için mesajlar ilettiğini" söyledi

AKP Sözcüsü Çelik:

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD’nin Afganistan’da Taliban’ın iktidarı ele geçirmesine neden olan ajandası ve Türkiye’nin bu süreçte üstlendiği özel göreve ilişkin konuştu ve “Afganistan’da kadın haklarını koruyan, temel hak ve hürriyetlere saygılı bir düzen ortaya çıkması için sürekli olarak Cumhurbaşkanı’mızın mesajları ve kurumlarımızın telkinleri devam ediyor” dedi.

“Afganistan’da kadın haklarını koruyan, temel hak ve hürriyetlere saygılı bir düzen ortaya çıkması için…”
Çelik’in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle .

“Orada Taliban fiili olarak yönetimi ele geçirmiş oldu. Kurumlarımız dikkatli bir şekilde tüm bu süreci takip ediyorlar. Diplomatlarımız orada. Afganistan’da kapsayıcı bir hükümetin kurulması, Afganistan’da kadın haklarını koruyan, temel hak ve hürriyetlere saygılı bir düzen ortaya çıkması için sürekli olarak Cumhurbaşkanı’mızın mesajları ve kurumlarımızın telkinleri devam ediyor. Tabii ki arzumuz geçmişte yaşanan acıların yaşanmaması. Afganistan’da bu acıların son bulması için kapsayıcı bir hükümet modelinin güçlü bir şekilde ortaya çıkması gereklidir. Kapsayıcı bir hükümet modeli çıkmazsa Afganistan geçmişte yaşadığı acıları maalesef tekrar yaşayacaktır.”

Muhalefetin her zaman Türkiye’ye karşı yalan propaganda üretiyor

“Muhalefetin yalan propagandasını üzüntüyle izliyoruz”
AKP’li Çelik, Afganistan’daki sürecin tetiklediği yeni mülteci dalgasına dair iktidarın ABD ve AB ile bir anlaşmaya vardığı şeklindeki iddialara dair ise “Burada problem şudur; Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı sürekli bir yalan söylemek, Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye arasındaki ihtilafta Esed rejiminden yana olmak, Doğu Akdeniz’de hak ve menfaatlerimizi gözetmek için Libya ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde BM’nin seçtiği hükümetten yana değil, Türkiye düşmanı Hafter’den yana olmak, aynı şekilde Karabağ’da Azeri kardeşlerimizin yanında güçlü bir mücadele verirken (Türkiye Karabağ’a cihatçı gönderiyor) diyerek Türkiye’ye karşı yalan propaganda üretmek, en son Afganistan’da ‘ABD ile Türkiye Cumhurbaşkanı böyle bir anlaşma yaptı’ diyerek artık yalanın zirvesine varmak gibi bir süreci maalesef üzüntüyle izliyoruz” dedi.