AKP'li Türkeş'den 'köpek'li MHP yanıtı

AKP Ankara Milletvekili ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, Bahçeli'nin danışmanının kendisi hakkında sert bir yazı yazması üzerine "Ben küçük köpeklere çok acırım. Onların tek derdi sahibine yaranmaktır" dedi.

AKP'li Türkeş'den 'köpek'li MHP yanıtı

AKP Ankara Milletvekili ve Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, gazeteci Levent Gültekin’e yönelik saldırı sonrasında, “Ben Tuğrul Türkeş olarak bu saldırıları yapmayacağıma göre, CHP ya da AK Parti yapmayacağına göre, maalesef mantık bir yeri gösteriyor” demişti.

Saldırıya ilişkin MHP’yi işaret ettiği şeklinde yorumlanan bu sözleri sonrası, MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesinde Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek sert bir yazı kaleme aldı.

Yazısında “İnsan utanır’ diyeceğim de Tuğrul Türkeş’in geçmişi siyasi utanmazlıklarla doludur” diyen Çiçek, “Başbuğ Türkeş’e bir alçak tarafından ‘Milliyetçilik, ırkçılık hastalığıyla milyonlarca gencin geleceğini kararttı’ deniliyor, babasına hakaret eden alçağa sahip çıkıyor ama hukuki hiçbir dayanağı, delili olmadan MHP’yi suçluyor. Niye? Çünkü MHP’ye düşman ve düşmanlığını tatmin edebilmek için sürekli malzeme arıyor” ifadelerini kullandı.

Çiçek’in yazısının ardında Tuğrul Türkeş, bu kez Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Kendisinin bir “hayvan sever” olduğunu ve “bütün hayvanların kendi ortamlarında rahat yaşamalarını arzu ettiğini” belirten Türkeş “Bu demek değildir ki başka bir tabiatın doğal yaşamından bazı hayvanları getirip evinizde bahçenizde besleyeceksiniz. Hatta genetiği ile oynanmış ve tuhaflaştırılmış evcil hayvanlara da çok acırım.” dedi.

“Gerçek köpekler yine köpektirler ama mevcudiyetlerinin ve ebatlarının bilincindedirler. Kolluk kuvvetlerine yardımdan çiftlikte koyun gütmeye kadar birçok işlevleri vardır. Evde de olurlar ve evi beklerler. Yabancı, tanımadığı veya tehlike sezdiği kişi ve veya hayvanlara karşı görevlerini yerine getirmek için cansiperane çabalarlar” diyen Türkeş, ‘köpekler’ üzerinden yaptığı açıklamasında şöyle devam etti:

“Ben şahsen evdeki küçük köpeklere çok acırım. Onlar acizliklerinin farkında oldukları için haybeye bir yaygara tuttururlar ve bunun bir neticesinin de olmayacağını bilirler. Onların tek derdi sahibine yaranmaktır; bir ödül bisküvisi kapmak hatta sahibini ziyadesi ile memnun edebilirse yağlı bir kemik bile nasiplerinde olabilir. O garipler bu küçük ödüller için büyük yaygaralar kopartırlar. Hayvanları yeterince tanımayan veya hayatında hiç hayvan beslememiş olanlar bu vaveyladan tedirgin olabilirler. Olmayın! Bu küçük köpekler sadece sahibinin isteği ve onun keyfi doğrultusunda hareket ederler ve üstüne gitseniz korkar ve sinerler. Yazık! Bunlarınki de böyle bir hayat.

İyi günler.

NOT

(Bu yazı gizli bir mana veya mesaj içermemektedir. Sakın ola kimse gazetede web sitesinde bana köpek demiş diye bir şeyler yazmasın. Benim öyle bir kastım yok sadece sakin bir Pazar yazısı yazmak istedim.

Ama böyle diyen birileri olursa da ‘Yarası olan gocunur’ Türk atasözünü de esirgemeyiz.)”