Aşıda patent 9 kişiyi zengin etti: Milyarlarca insan ise henüz aşıya ulaşamadı!
Koronavirüs aşılarının fikri mülkiyet hakkının askıya alınması hatta kaldırılması ve herkesin aşıya ulaşabilmesi yönünde çağrılar için Biontech’in ardından Pfizer de karşı olduğunu açıkladı.
Biontech’in kurucu ortağı olan Dr. Özlem Türeci, aşıda fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasının “kötü bir fikir” olduğunu söylemişti. Pfizer CEO’su Albert Bourla da AFP’ye verdiği demeçte bu fikirden yana olmadığının altını çizdi.
Bourla, daha fazla aşı üretilmesinin önündeki tek engelin fikri mülkiyet olmadığını, daha fazla fabrika kurulmasının da ters etki edeceğini savundu.
Dünya Ticaret Örgütü, en az 100 ülkenin desteklediği Covid-19 aşıları ve ilaçları üzerindeki fikri mülkiyet haklarının kaldırılması için teklif hazırlanmasını istiyor. Böyle bir durumda birçok ülkenin aşıları üretme imkanına sahip olacağı belirtiliyor.
Ancak aşı üreticileri, aşı geliştirme çalıştırmalarına büyük ‘yatırım’ yaptıklarını belirterek böyle bir teklife karşı çıkıyor.
Bu haber en son değiştirildi 7 Mayıs 2021 14:49 14:49
İsrail'in, müzakere heyetinin Doha'da kalan üyelerini de geri çağıracağı bildirildi. İsrail, heyetin bir kısmını, ABD…
Eti Bakır’ın Siirt madeninde işten atılan Dev-Maden-Sen üyesi iki işçi, açtıkları işe iade ve tazminat…
HTŞ’nin lideri Colani’nin, Ahmed el Şara olmasını sağlayan şirketin, Londra merkezli "Inter Mediate" olduğu açıklandı.…
İBB'ye yönelik 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyonunda gözaltına alınan 20 kişi Çağlayan'daki İstanbul…
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim sözlerine, "Türkiye'yi böyle…
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bayramdan önce TBMM'ye sunulması beklenen 'infaz düzenlemesi' için "KHK…