BirGün, OdaTv ve Yeni Ülke yazarları Türkiye'nin sol seçeneğini ele aldı: Ülke yangın yeriyken görevden kaçmak olmaz

Türkiye Komünist Hareketi tarafından düzenlenen "Karanlıktan Aydınlığa Türkiye'nin Sol Seçeneği Ne Olmalı?" başlıklı konferansların ilki Çekmeköy Yeşilyurt Düğün Salonu'nda düzenlendi.

BirGün, OdaTv ve Yeni Ülke yazarları Türkiye'nin sol seçeneğini ele aldı: Ülke yangın yeriyken görevden kaçmak olmaz

Türkiye Komünist Hareketi tarafından düzenlenen “Karanlıktan Aydınlığa Türkiye’nin Sol Seçeneği Ne Olmalı?” başlıklı konferansların ilki Çekmeköy Yeşilyurt Düğün Salonu’nda düzenlendi. Panele BirGün Gazetesi Haber Koordinatörü İbrahim Varlı, Oda Tv Haber Müdürü Fethi Yılmaz ve Yeni Ülke dergisi yazarı Ekim İsmi panelist olarak katıldılar.

Panel ilk olarak TKH Çekmeköy İlçe Sorumlusu Özge Altay’ın emekçileri, kadınları ve gençleri “Yeni Bir Cumhuriyet” çalışmasına davet eden hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Panele Sol Parti ve Emek Partisi Sancaktepe ilçe başkanları ile temsilcileri de katıldı.

“SOL GÜÇLERİN LAİKLİK MÜCADELESİ ÖNEMLİ”

Panelistlerden ilk sözü Fethi Yılmaz aldı. Yılmaz, Cumhuriyet’in kuruluşu, tarikatların varlığına karşı mücadele, DP kuruluşu ile cemaatlerin yaygınlaşması, AKP dönemi, yaygınlaşan ve denetlenmeyen kaçak Kur’an kursları başlıklarına değindi. AKP dönemi işlenen cinayetlerin tarikat gerçeği vurgulayan Yılmaz sol, sosyalist yapıların yükselteceği laiklik mücadelesinin öneminin altını çizdi. Fethi Yılmaz konuşmasını bugün CHP ve HDP’de cisimleşen düzen muhalefetinin halkın taleplerini karşılamasının imkansız olduğunu ve sosyalist güçlerin işbirliğinin ve cephesinin elzem olduğnu söyleyerek tamamladı.

“DÜZEN MUHALEFETİNİN MÜCADELE UFKU AKP’NİN SAĞCI ZİHNİYETİ İLE SINIRLI”

Ardından sözü alan İbrahim Varlı sosyalistlerin duruşu ile bu ülkenin nefes aldığı ifade etti. Varlı konuşmasında, bugün düzen muhalefetinin mücadele ufkunun AKP’nin sağcı zihniyetini devamı olacağı vurgularken, emperyalizmin AKP sonrasına hazırlık yaptığı, Biden ile ancak görüşmeyi başaran Erdoğan’ın ülkemizi yeni felaketlere sürükleyecek yeni sözler vermeye çalıştığını söyledi. AKP’nin emperyalizm işbirlikçiliğinin Türkiye’ye karanlığa sürüklediğini ve farklı coğrafyalarda AKP’nin emperyalist yayılmacılığın temsilciliğini yaptığını söyleyen Varlı, buradan çıkış sosyalistlerin birlikte mücadelesinin önem taşıdığını vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

“ÜLKE YANGIN YERİYKEN GÖREVDEN KAÇMAK OLMAZ”

Son sözü alan Ekim İsmi çeşitli verilerle en fazla fiyat artışı, en fazla sefalet artışı ve en fazla kara para aklama-uyuşturucu yakalatma konusunda ülkemizin geldiği noktayı gözler önüne serdi. İsmi, 12 Eylül sonrası siyasal islamcılığın yükselmesi ve örgütlenmesinin karanlık Türkiye tablosuna katkısını anlattı ve İkinci Cumhuriyet rejiminin kurulmasında liberallerin katkısını vurguladı. Ekim İsmi, yangın yerine dönen Türkiye’den kaçmadan, tuzağa düşmeden ilkeler doğrultusunda sosyalistlerin ittifakına vurgu yaptı.

İzleyicilerin katkı ve sorularının alındığı ikinci bölümden sonra panel sona erdi. Türkiye Komünist Hareketi tarafından düzenlenen “Karanlıktan Aydınlığa Türkiye’nin Sol Seçeneği Ne Olmalı?” başlıklı konferans dizisi 7 Kasım’da Kartal’da, 13 Kasım’da Kadıköy’de ve 14 Kasım’da Bakırköy’de yapılacak toplantılar ile devam edecek.