Cami imamından Alevilere hakaret

Amasya’nın Göynücek İlçesindeki Merkez Camii imamı A.Ş.'nin bir Alevi yurttaşa yönelik, “Siz Aleviler evlenmeden önce eşinizi dedeye sunuyormuşsunuz. Sonra kendiniz gerdeğe girip eş olarak kabul ediyorsunuz” dediği ortaya çıktı. İmam hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Cami imamından Alevilere hakaret

İddiaya göre Amasya Göynücek’te cami imamlığı yapan A.Ş., yaklaşık bir yıl önce ilçeye bağlı Yeni Mahalle’de, iki kişiyle konuşurken “Siz Aleviler evlenmeden önce eşinizi dedeye sunuyormuşsunuz. Sonra kendiniz gerdeğe girip eş olarak kabul ediyorsunuz” dedi.

PİRHA‘da yer alan habere göre, Amasya Cem Vakfı Başkanı Haydar Kılıç’ın konuyla ilgili yaptığı suç duyurusunda İmam Şahin’in konuşmasının ilçede infial yarattığı ve büyük olayların çıkmasının güçlükle engellendiği belirtildi.

“EBUSSUUD’TAN BU YANA…”

Haydar Kılıç, cami imamının Alevilere yönelik hakaretinin yaklaşık bir yıl önce olduğunu ancak geçen hafta ortaya çıktığını söyledi.

Nefret sözlerini duyar duymaz Göynücek Kaymakamlığına ve Amasya Valiliği’ne başvurduklarını belirten Kılıç, daha sonra da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İmama sert tepki gösteren Kılıç, bu iftiraların Ebussuud ve Yavuz Selim zamanından bu yana hala söylenmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.