CHP'den Muharrem İnce'nin istifasına ilişkin açıklama

Faik Öztrak, Memleket Hareketi'ni kuran ve CHP'den bugün istifa edeceğini açıklayan Muharrem İnce hakkında açıklama yaptı.

CHP'den Muharrem İnce'nin istifasına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Faik Öztrak, MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Faik Öztrak, Memleket Hareketi’ni kuran ve CHP’den bugün istifa edeceğini açıklayan Muharrem İnce hakkında açıklama yaptı.

Faik Öztrak’ın açıklamaları şöyle oldu:

“CHP asırlık bir çınardır. O partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin CHP’yi cumhur ittifakı ağzıyla suçlayarak ayrılanları doğru bulmuyoruz.

CHP Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP 1919’da 1923”te, açıklamayı yapan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olduğunda neredeyse şimdi oradadır.

İstifa yapıldıysa gelir. Ulaştı mı ulaşmadı mı sormadım. İstifada sözlü beyan esastır.”

BOĞAZİÇİ YANITI: SOROSÇU MU ARIYOR?

Öztrak, Boğaziçi gündemine ilişkin ise “Öğretim görevlileri kayyumla çalışmak istemiyor. Ama Erdoğan bu yanlıştan dönmüyor. Bunlar cumhurun başı olması gereken birine yakışıyor mu. Profesör Dr. Ayşe Buğra bu ülkenin yetiştirdiği en önemli iktisatçılardan biridir. Dünya çapındadır. Osman Kavala Erdoğan’a şahsi garezi nedeniyle hapiste. Erdoğan eziyet ettiği kişinin eşini de hedef gösteriyor. Ayıplı dili kınıyoruz. Şunu da soruyoruz: Memlekette Sorosçuluk suç mu? Bu memlekette Soros ile aynı masada oturan tek parti lideri Erdoğan’dır. Sorosçu mu arıyor? Dönecek Saray’ın altın varaklı aynalarına bakacak.”