Cübbeli'den yangın fetvası: Tekbir getirin söner!

İsmailağa cemaatinin medyatik ismi Ahmet Mahmut Ünlü, Manavgat ve diğer illerde meydana gelen yangınla ilgili "tekbir getirme" çağrısında bulundu.

Cübbeli'den yangın fetvası: Tekbir getirin söner!

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yangın haberlerine ilişkin ‘tekbir’ fetvası verdi.

İsmailağa cemaatinin medyatik ismi Ahmet Mahmut Ünlü, Manavgat ve diğer illerde meydana gelen yangınla ilgili “tekbir getirme” çağrısında bulundu.

Ünlü, yangınları söndürmek için “tekbir getirin” çağrısında bulundu. Cübbeli, “Yangını görenler veya sosyal medyada izleyen herkes “Allâh-u Ekber” diye tekbir getirmeye devam etsinler. Kafirlerin planı Allâh’ın kudretini geçemez.” diye yazdı.

İşte Cübbeli Ahmet’in o açıklaması:

“Yüce Rabbim, ormanlarımızı yakan Pkk’lıların ve destekçileri olan partilerin ocaklarına ateş düşürsün. Bu teröristlere yataklık yapan HDP’nin kapatılmasını hâlâ tartışanlara akıl fikir ihsân etsin. İslâm’a göre orman yakmak gibi yeryüzünde ifsâdın cezâsı îdamdır! Kur’an dışı cezâ sistemiyle biz bu vatanı koruyamayız. Allâh-u Teâlâ, bu teröristleri ve yandaşlarını etkisiz hâle getirecek caydırıcı cezâlar uygulama irâdesini gösterebilecek hayırlı sâhipler göndersin”