Eğitim-Sen'den Kadıköy'de Dünya Öğretmenler Günü etkinliği

Eğitim Sen İstanbul 2 nolu şubenin çağrısıyla Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi.

Eğitim-Sen'den Kadıköy'de Dünya Öğretmenler Günü etkinliği

Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü için dün Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda bir etkinlik düzenledi. Tüm ülkelerde kutlanan Dünya Öğretmenler Günü adına Kadıköylü eğitim emekçileriyle bir araya gelen Eğitim-Sen’in etkinliğinde Sattas ve Bandista grupları da birer konser verdi. “Öğretmen Dünyayı Değiştirir” başlığıyla gerçekleştirilen etkinliğe CHP, HDP, Sol Parti, Türkiye Komünist Hareketi, Tüm Emekli-Sen, Özel Öğretmenler Sendikası gibi siyasi parti ve sendikalar destek verdi.

“Bağımsız, laik ve demokratik bir ülke istiyoruz”

Etkinlik açılışında söz alan Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Çayan Çalık, eğitimde gericileşmeye ve piyasalaşmaya dikkat çekti. AKP karanlığının ülkeyi boğduğuna dikkat çeken Çalık, AKP’li temsilcilerin “Taliban ile farkımız yok” sözlerini eleştirdi. Emekçiler lehine kamusal her türlü hakkın destekçisi olduklarını dile getiren Çalık, bağımsız, laik ve demokratik bir ülke taleplerinin olduğunu, toplumsal muhalefetin bu yönde mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlikte KHK ile atılan eğitim emekçileri de mesaj gönderirken, KHK ile atılan eğitim emekçilerinin mücadelelerinin sürdüğüne dikkat çekildi. KHK ile atılan eğitim emekçilerinin mesajının ardından emekliye ayrılan öğretmenlere onur plaketi verildi.

Özel okul öğretmenlerinin mesajlarının da okunduğu etkinlik Bandista ve Sattas konserin ardından sona erdi.