Erdoğan, NATO karargahında temaslarına devam ediyor

Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi ise, Türkiye saati ile 18.00'de gerçekleşecek.

Erdoğan, NATO karargahında temaslarına devam ediyor

Erdoğan’ın NATO karargahında; Macron’la görüşmesinin ardından İngiltere Başbakanı Johnson’la görüşmesi başladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, liderler zirvesinin yapılacağı Brüksel’deki NATO karargahına geldi.

Erdoğan, karargaha geldikten kısa süre sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşme yapmak için bir araya geldi. Macron’la görüşen Erdoğan, ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmeye geçti.

NATO karargahına Erdoğan’la birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik geldi.

Zirve kapsamında bir araya gelecek olan Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi ise, Türkiye saati ile 18.00’de gerçekleşecek. Görüşmede Türkiye-ABD ilişkilerin gerilmesine neden olan F-35, Biden’ın 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak nitelendirmesi ve S-400 krizi gibi birçok başlık görüşülecek.

Erdoğan’ın zirve kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve ABD Başkanı Joe Biden ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Macron, Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Erdoğan’la Suriye ve Libya konusunu görüştük” dedi.

MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Temaslarına devam eden Erdoğan sonrasında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın, Angela Merkel ile NATO Zirvesi kapsamında yaptığı görüşme sona erdi. Erdoğan ve Merkel’in NATO Karargahı’ndaki basına kapalı görüşmesi yarım saat sürdü.