Erdoğan'dan "doğal afet" açıklaması: Bu bir iman işidir, inanç işidir

Erdoğan "Arkadaşlar bunu diğerlerinde görmek zor. Bizim kadrolarımız bunu yapıyorsa bunun bir sebebi var. Bu bir iman işidir, inanç işidir. Süratle bütün caddeler, sokaklar, her yer şu anda temizleniyor." dedi.

Erdoğan'dan

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, orman yangınları ve sel felaketlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İktidarın yaşanan felaketlere müdahale ettiğini iddia eden Erdoğan “Bu bir iman işidir, inanç işidir” diyerek şunları kaydetti:

“Eşi benzeri görülmemiş yangınların izlerini silmekte kararlıyız. Allah’ın izniyle bu devlet güçlü, bu millet güçlü ve biz bunu başaracağız. Adeta küllerinden ormanlarımızın doğduğunu göreceğiz. Geniş ölçekli bir heyetle arkadaşlarımızı Doğu, Batı Karadeniz ve güneyde çalışma yapmak üzere görevlendirmeleri dün gerçekleştirdik. Afetlerin başından itibaren devlet olarak halkın yanında olduk.

Gerek kara kuvvetlerinde, gerek jandarmada, AKUT’ta, AFAD’da, hiçbir öyle ağırdan alayım, yavaş gideyim yok. Hepsi kendilerini adeta paraşütle atlar gibi helikopterden bırakarak çatıların üzerindeki vatandaşlarımızı tek tek toparladılar ve güvenli yere götürdüler.

Arkadaşlar bunu diğerlerinde görmek zor. Bizim kadrolarımız bunu yapıyorsa bunun bir sebebi var. Bu bir iman işidir, inanç işidir. Süratle bütün caddeler, sokaklar, her yer şu anda temizleniyor. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Dağların tepelerine helikopterlerle jeneratörler indirildi. Bunlar yapıldı. Bu iktidar bunları halletti. Muhalefet ne der, ne demez, yok. Allah ne der. Biz buna baktık ve bunu yaptık. Biz engel tanımıyorduk, bu imkanlar elimizde olduğuna göre bunu yapmak da bizim görevimizdi. Ve hala da hiç aksatmadan, bir yerde su mu kesildi? Hemen oraya anında su ulaştırıldı.

Her fırsatta 2023’ün önemine işaret etmemizin sebebi işte budur. 2023 Haziranına kadar gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Önce kendi içimizde birliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeli, milletimizin tamamının gönlünü kazanacak şekilde hep sahada olmalıyız. Yarın Ahlat’a gidiyoruz, Malazgirt, gidiyoruz, oralardayız. Devlet beyle beraber törenlerimizi yapacağız ve Malazgirt’teki halkla buluşmamızda ve ondan sonraki programımızla birlikte dönecek ve döndükten sonra Doğu Karadeniz’den programlarımızı devam ettireceğiz. Hem felaketten kalan nedir, Artvin’de durum nedir? Bunları yerinde görelim diyoruz. İkizdere Tüneli’nin de açılışlarını yapacağız.

Yapılan bu güzel yatırımların da açılışlarını yapmak suretiyle yola devam edelim istiyoruz. Bartın, Sinop, Kastamonu, buraları şöyle bir yerinde heyetlerimizle dolaşacağız. Antalya, Muğla ve planladığımız gibi buraları dolaşacağız. Sembolik olarak bitirilen evler var, belki bu evlerin açılışlarını yapacağız. Kendimiz ve evlatlarımızın geleceği için bu süreci başarıyla neticelendirmemiz gerekiyor. Bu imtihanı da alnımızın akıyla vereceğiz.”