Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Çalışmamızı yakın zamanda takdim edeceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi anayasa önerileri üzerine çalışmaların yakın zamanda biteceğini ve açıklanacağını söyledi.

Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Çalışmamızı yakın zamanda takdim edeceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin yeni anayasa ile ilgili açıklamalarını değerlendirerek “Biz de kendi çalışmamızı yakında takdim edeceğiz. Bahçeli ile istişare edip muhalefete de sunacağız” açıklamasında bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

Ülkemizdeki tüm azınlık grupları ve dini cemaatlerin liderleriyle bir araya gelerek yaptığımız iftarda Türkiye’de herhangi bir sıkıntıları var mı yok mu bunları kendilerinden duymuş oldum.

YERLİ AŞI

Biz bunları da sadece ülkemizde kullanmak değil, tüm dünyada nereden bir talep varsa hepsiyle de paylaşmaya hazır olduğumuzu söylemiş olduk. Ülkemizde de şu anda ciddi bir çalışma, yoğun bir çalışma var. Eylül, ekim aylarına yetiştirmeyi planladığımız bu çalışmayla da yerli aşımızı inşallah yapacağız.

KOVİD-19 AŞILARI ÜZERİNDEKİ FİKRİ MÜLKİYET HAKKI

İnsanlığın sağlığıyla alakalı bir konuda ‘Bunu biz ürettik, kimseye vermeyiz’ gibi bir anlayış yanlış bir yaklaşımdır. İlim tüm insanlığın ortak malıdır, ilimde kıskançlık olmaz.

MISIR İLE GELİŞEN İLİŞKİLER

Zaten geçmişte de sorunumuz yoktu. Mısır halkıyla tarihten gelen bu birliği yeniden kazanmak, yeniden devam ettirmenin gayreti içindeyiz.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Milletin genelinin kabul edebileceği bir yeni anayasayı inşallah çıkartalım istiyoruz. Biz de kendi çalışmamızı yakında takdim edeceğiz. Bahçeli ile istişare edip muhalefete de sunacağız