İşte Erkan Yıldırım'ın 'test kiti ve maske' dağıtmak için gittiği tarihlerde Venezuela'nın vaka sayısı...

O tarihlerde Türkiye'de 30 bin olan vaka sayısı Venezuela'da sadece 360...

İşte Erkan Yıldırım'ın 'test kiti ve maske' dağıtmak için gittiği tarihlerde Venezuela'nın vaka sayısı...

AKP’li Binali Yıldırım, oğlu Erkan Yıldırım’ın resmi heyetle birlikte Venezuela’da bulunmasını, “İhtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp, dağıtmıştır” sözleriyle açıklamıştı.

Söz konusu ziyaretin yapıldığı 2020 yılının aralık ayında Türkiye’de günlük ortalama vaka sayısı 30 bin civarında seyrederken, bu sayı Venezuela’da 360 olmuştu.

Ülkücü çete lideri Sedat Peker, kokainin Latin Amerika’dan Türkiye’ye sevkinde AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a ait gemilerin kullanıldığını; Erkan Yıldırım’ın bu nedenle Ocak ve Şubat aylarında iki kez Venezuela’ya gittiğini öne sürmüştü.

ANKA’nın haberine göre; Türkiye’nin Karakas Büyükelçiliği’nin 5 Aralık 2020’de paylaştığı bir fotoğrafta, Türkiye’den Karakas’a giden bir resmi heyet içinde hiçbir kamu görevi olmamasına rağmen Erkan Yıldırım’ın da yer aldığı görülmüştü.

Peker’in gündeme getirdiği iddialara yanıt veren Binali Yıldırım, kendisini ve oğlunu “Oğlum Venezuela’ya gitmiştir ve beraberinde Koronavirüs ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır” sözleriyle savunmuştu.

Oysa, Erkan Yıldırım’ın Venezüela’da ziyaretin yapıldığı 2020 yılının aralık ayında günlük ortalama vaka sayısı 360 olmuştu. Aynı ayda Türkiye’de günlük ortalama vaka sayısı 30 bin civarında seyrediyordu. Bugün itibariyle Covid-19 için Türkiye’de test başına pozitif oranı 9,9 iken Venezuela’da bu oran 6,6.