İTÜ işçileri: Haklarımız verilmezse üniversite eylem alanına döner

Tez-Koop-İş üyesi İstanbul Teknik Üniversitesi işçileri toplu iş sözleşmelerinde sonuç alınamaması üzerine İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İTÜ işçileri: Haklarımız verilmezse üniversite eylem alanına döner
HABER MERKEZİ

Tez-Koop-İş üyesi İstanbul Teknik Üniversitesi işçileri toplu iş sözleşmelerinde sonuç alınamaması üzerine bugün İTÜ Rektörlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin birçok yerleşkesinden gelen işçiler yemekhane önünde toplandı ve rektörlük önüne yürüyüşe geçti.

Sürecin sorumlusunun İTÜ yönetimi ve MİK-SEN olduğunun vurgulandığı basın açıklamasından bir bölüm ise şu şekilde:

Buradan İTÜ Rektörlüğüne sesleniyoruz:

Sendikamızın toplu pazarlık sürecinin başından beri tutumu çözüm odaklı olmasına rağmen işveren sendikasının ve Rektörlüğün tutumu çözümden oldukça uzaktır. Bu sürecin bu noktaya gelmesinin sorumlusu MİK-SEN ve İTÜ Rektörlüğü’dür.

Bizler yıllardır emeğiyle, alın teriyle bu üniversitede çalışan işçileriz. Rektörlük de İTÜ işçileri de Tez-Koop-İş Sendikası’nı iyi tanır. İşveren sendikası MİK-SEN de tanımalıdır.

İTÜ Rektörlüğü’nün üzerindeki sorumluluğu MİK-SEN’e atmasını kabul etmiyoruz. Yıllardır gece gündüz büyük bir özveriyle çalışan işçiler bu üniversitenin işçileridir. İşçilere sefalet zammını dayatan, yıllardır mücadele ederek kazandığımız haklarını geri götürmeye çalışan İTÜ Rektörlüğünü ve MİK-SEN’i uyarıyoruz.

Daha fazla süreci baltalamaktan vazgeçin. Bu üniversitede çalışan işçilerin haklarını geciktirmeden verin. Üniversitemizde yıllardır huzurla çalışan işçinin çalışma barışıyla oynamayın.

Bizler bu kurumun özneleriyiz. Bizler bu kurumda verdiğimiz emeğin, döktüğümüz alın terinin karşılığını almak isteyen işçileriz. Toplu sözleşme masasında hakkımız olanın verilmemesinde, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini engelleyen tutumlarda ısrar edildikçe bizler irademizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz!”

Manifesto’nun temasa geçtiği işçiler eylem sonrasında İTÜ yönetiminin toplantıya çağırdığını ve bu toplantı sonrasında atacakları adımları belirleyeceklerini ifade ettiler. 21 gün sonrasında grev haklarının da ortadan kalkacağını ifade eden İTÜ işçileri, taleplerinin karşılanmadığı durumda greve çıkabileceklerini belirtti.