Kabine toplanıyor... Tam kapanma olcak mı?

Bugün saat 15.30'da yapılacağı duyurulan Kabine toplantısında 3 haftalık tam kapanma kararının çıkması bekleniyor.

Kabine toplanıyor... Tam kapanma olcak mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak ve koronavirüs tedbirlerinin görüşüleceğini Kabine toplantısının saati belli oldu.

Kabine toplantısı saat 15.30’da başlayacak.

Kabine’de üç haftalık kapanma kararı gündemde. Üretim yapan yerler, marketler, gıda zincirleri hariç tüm işyerlerini kapsayacağı iddia edilen kapanma kararının Ramazan Bayramı’nı da içine alması bekleniyor.

Uzmanlar, kapatmanın birinci dalgadaki kararlara dönülmesi anlamına geldiğini ifade ettiler. Buna göre kamu ve özel sektör dahil tüm işyerleri ve tüm işletmeleri kapsayacağı, üretim yapan yerler, marketler, gıda zincirleri gibi daha önce sayılan yerlerin hariç tutulacağı iddia ediliyor.

Hürriyet’in haberine göre, yeni kararların daha esnek olmasını isteyenler de bulunuyor. 3 haftalık bir sıkı kontrol döneminin ardından, vaka ve ölüm oranlarında önemli bir gerileme ile yaza girilmesinin planlandığı belirtiliyor. Hükümette yapılan değerlendirmelerde, bu süreçte aşılamanın hızlandırılmasının hedeflendiği öğrenildi.

Öte yandan halen yüksek olan ölüm oranlarının bir süre daha bu düzeyde seyredeceği, bu durumdan 3 hafta önceki vakaların sorumlu olduğu ifade edildi. Kısmi kapatmaya neden olan dönemde hastalananlar nedeniyle yoğun bakımların dolu olduğu, bu doluluğun ancak 2-3 hafta sonra sona azalmasının beklendiği belirtildi. Yoğun bakım aşamasına gelinen hastanın yüzde 40’ının kaybedildiği de paylaşıldı.