Kalın'dan Biden-Erdoğan görüşmesine dair açıklama: Küresel birçok konu var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olası Erdoğan-Biden görüşmesine dair," 1-2 gün içinde daha buradayız. Burada görüşme olacak. Görüşme burada olabilir, Birleşik Krallık’ta olabilir" dedi.

Kalın'dan Biden-Erdoğan görüşmesine dair açıklama: Küresel birçok konu var

İtalya’nın Roma şehrinde düzenlenecek G20 zirvesine katılacak Türk heyetinde yer alacak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ekonomi ve siyaset gündeminin yanı sıra zirvede terörle mücadele ile göç gibi konuların da ele alınacağını belirtti.

Kalın, “Erdoğan-Biden görüşmesi ne zaman?” sorusuna “1-2 gün daha buradayız. Burada görüşme olacak. Görüşme burada olabilir, Birleşik Krallık’ta olabilir. Netleşmek üzere o da. Önemli bir görüşme tabii ki. Küresel birçok konu var” şeklinde yanıt verdi.

Kalın ayrıca, G20 Zirvesi’nin ilk gününde CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada zirvenin, pandemiden sonra yapılan ilk yüz yüze G-20 zirvesi olduğunu hatırlatarak, “Dolayısıyla küresel ekonominin ana konuları burada ele alınacak. Sürdürülebilir kalkınma, salgın sonrası ekonominin nasıl tanzime edileceği, kadın istihdamı, gençlik istihdamı, uluslararası piyasadaki likidite sorunu, aşı meselesi, üretimi, herkesin aşıya erişimi bunlar ana başlıklar. Zirve boyunca bunlar ele alınacak” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ikili görüşmeleri hakkında bilgi veren Kalın, “Hollanda Başbakanı’ndan AB başkanına, İtalyan başbakanından diğerlerine, muhtemelen Fransa lideri ve diğerleriyle görüşme olacak” dedi.

BİDEN İLE GÖRÜŞME MEVZUSU

Kalın, ABD Başkanı Joe Biden ile Erdoğan’ın muhtemel görüşmesine ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi:

“1-2 gün içinde daha buradayız. Burada görüşme olacak. Görüşme burada olabilir, Birleşik Krallık’ta olabilir. Netleşmek üzere o da. Önemli bir görüşme tabii ki. Küresel birçok konu var, Afganistan’dan Libya’ya, Suriye’den Kafkaslar’a, ikili ilişkiler var, savunma sanayi var… Ve diğer çok başlıklı ele alacaklar.”