Mardin'de polis bir çocuğa cinsel istismarda bulundu!

Derik’te polis Y.Y.’nin öğretmenevinde bir çocuğa cinsel saldırıda bulunmasının ardından yetkililer olayı gizlemek istiyor.

Mardin'de polis bir çocuğa cinsel istismarda bulundu!

Mardin’in Derik ilçesinde 25 Şubat günü Derik Öğretmenevi’nde kalan trafik polisi Y.Y.’nin, kendisine yemek götüren 12 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Olaya dair başlatılan soruşturma kapsamında Derik Cumhuriyet Başsavcılığı dosyaya gizlilik kararı getirirken, polis Y.Y. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olay sonrası yapılan incelemeler kapsamında öğretmenevinin kamera görüntüleri polisler tarafından toplatıldı. Ancak olayın yaşandığı katta ve çocuğun görüntüsünün yansıdığı düşünülen katlardaki görüntülere ulaşılamadı.

Öğretmenevinin giriş katındaki kameraya yansıyan görüntüde ise, çocuğun yemeği götürdükten yaklaşık 40 dakika sonra geri döndüğü tespit edildi.

OLAY YERİ DEĞİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILDI

Özgür Manşet’in aktardığı habere göre, olayın duyulmasının ardından, kamuoyundan gizlenmesi için ilçedeki çok sayıda yetkilinin devreye girdiği öğrenildi.

İddialara göre; olayın ardından polis Y.Y., hemen gözaltına alınmadı. Olay, kent merkezinin dışında kırsal bölgede yaşanmış gibi gösterilmek istendi. Bu nedenle gözaltına alınmayan Y.Y., ilçenin kırsal alanında bulunan bir bölgeye göreve gönderildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan görevlendirme ile tek başına kırsal alana gönderilen polis Y.Y., jandarmaya yapılan ihbarla burada gözaltına aldırıldı. Soruşturma olay yeri polis sınırları içerisinde yaşanmasına rağmen İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütüldü.