Mazlum Kobani, Biden yönetiminden 'umutlu'

SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani, ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’dan ABD'nin Ortadoğu’daki etkisini artırmasını istedi.

Mazlum Kobani, Biden yönetiminden 'umutlu'

ABD’nin desteklediği ve ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, Arapça yayın yapan Şarkul Avsat gazetesine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’dan Donald Trump’ın yanlışlarını düzeltmesini talep eden Mazlum Kobani, ABD’nin Ortadoğu’daki etkisini artırmasını ve Suriye’deki krizi sona erdirmesini istedi.

“Türkiye’nin Sere Kaniye ve Gre Spi’yi işgal etmesi IŞİD’in tekrar ayaklanmasına neden oldu” ifadelerini kullanan Kobani, Biden yönetiminin Suriye krizini sonlandırmak için yeni bir strateji uygulaması gerektiğini belirterek, “ABD’deki yeni yönetimin Trump yönetiminin Kuzey Doğu Suriye’deki bölgelerin Türkiye tarafından işgal edilmesine yol verme gibi yanlışlarını düzeltmesini umut ediyoruz” dedi.

“SDG, Suriye’nin geleceğine dair strateji sahibi olan ve bu strateji için çalışan bağımsız bir kurumdur. Örgütsel anlamda PKK’ye bağlı değiliz.” diyen Kobani, SDG’nin Suriye’nin ortak kurumlarına katılmasına karşı olmadığını ancak SDG’nin özel sınırlarının korunması gerektiğini vurguladı.