Murat Karayılan: Erdoğan bizlere haber gönderdi

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendilerine "bir takım dostlar" aracılığıyla haber gönderip "ateşkes" istediğini öne sürdü.

Murat Karayılan: Erdoğan bizlere haber gönderdi

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendilerine haber gönderdiğini iddia etti.

PKK’ye yakın Stêrk TV‘de yayınlanan programda konuşan Karayılan, 5 Haziran’da Metina’da Peşmerge’ye yönelik saldırıyı kendilerinin düzenlemediğini belirterek “Bize yönelik saldırıların olduğu bir dönemde, nasıl peşmerge güçlerine yönelebiliriz. Bu akıl karı değil. Neden kendi elimizle kendimize ikinci bir cephe açalım. Biraz aklı olan böyle çetin bir savaşta, varlık-yokluk savaşında neden ikinci bir cephe açsın. Gerillanın peşmergeye yönelik bir saldırısı olmadı. O zaman bu nedir diye sormalı? Planları var, illa peşmergeyi gerillaya karşı savaşa sokacaklar. Biz gerillaya, peşmergeye saldırsın diye bir talimat vermedik. Hareketimizin böyle bir kararı yok. Böyle bir dönemde Kürdün kürde karşı savaşını felaket olarak görüyoruz. Bunu çok büyük bir yanlış olarak görüyoruz. Böyle bir yaklaşımımız yok. Böyle bir talimat vermedik, vermeyi de düşünmüyoruz. Ancak ortada bir oyun var. Tarihte örnekleri var, Kürdün Kürde karşı savaşı büyük bir tehlikedir. Kürtlerin burada bir faydası yok” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE ATEŞKES İLAN EDİN”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendilerine haber gönderdiğini söyleyen Karayılan, “Hulusi Akar’ın KDP yetkililerine, ‘Peşmergelerin de bu savaşa katılması gerekir.’ dediğini duydum ve bu konuda bilgim var. 20 Mayıs’ta KDP Yetkilileri bunun için toplandı. Ne kararlar aldıklarını burada söylememize gerek yok. Ama bir şey daha var ve cidden gizli bir şey. Şimdiye kadar Kek Mesut’u veya KDP yetkililerini görüp kendileriyle paylaşmak istedim. Ancak şimdi Kürt halkının huzurunda bunları paylaşıyorum: Bundan birkaç ay önce birtakım dostlar aracılığıyla Türk Devleti ve hatta Tayyip Erdoğan’ın kendisi bizlere haber gönderdi ve ‘Türkiye içerisinde yani Kuzey Kürdistan’da ateşkes ilan edin ama Kürdistan’ın diğer parçalarında ne yapsanız da bizi ilgilendirmez’ dediler. Yani bu ne anlama geliyor; bize karşı ateşkes ilan edin KDP ile olan çelişkileriniz var, gidip onlarla savaşın. Bu düşmanın bir oyunudur. Düşmanın oyunlarına karşı uyanık olmamız gerekiyor. Türk devleti, Kürtleri her dönem bu şekilde kandırmıştır ve birbirine düşürmüştür. Bu şekilde de üste çıkmayı başarmıştır. Düşmandır. Bizim tarihimiz var. Türk devleti halkımızın tarihinde ya da Osmanlı dönemi veya Cumhuriyet döneminde Kürtlere verdiği hiçbir sözü yerine getirmemiştir. Bunu altını özellikle çizmek gerekiyor.” dedi.