Özel'den Bahçeli yanıtı: Yer Anıtkabir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın Bahçeli'yla ilgili açıklamasında, MHP liderinin Anıtkabir'de eller arkada çekilen bir fotoğrafıyla yanıt verdi.

Özel'den Bahçeli yanıtı: Yer Anıtkabir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fatih Sultan Mehmet’in türbesinde “eli arkasında” olduğu gerekçesiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatılmasına tepki gösterirken MHP lideri Devlet Bahçeli’nin eli arkasında bir fotoğrafını paylaşmıştı.

Özgür Özel, paylaşımında ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Camilerde ve mezarlık yerlerinde eller arkaya konulmaz. Ben saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana göre suçtur.” sözlerini hatırlattı.

MHP’NİN YANITINA YANIT

Özel’in bu paylaşımı üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan yanıt geldi. Büyükataman, Özel’e yanıtında “Ülkücü Şehitler Anıtı aziz şehitlerimizin anısına yapılmış bir anıttır. Burada herhangi bir şehit kabri bulunmamaktadır. Fatih Sultan Mehmet Han’a yaptığınız saygısızlığı Sayın Genel Başkanımız üzerinden aklayamazsınız. Anladın mı çok özel Özgür? Hadi başka kapıya” diye seslendi.

Özel, Büyükataman’ın bu mesajı sonrası Anıtkabir’de çekilen bir Bahçeli fotoğrafı paylaşıp, “İsmet Bey; böyle olsun istemezdim ama kendiniz arandınız… Yanınızdaki Devlet Bey. Yer Anıtkabir. Tweet bu kadar” dedi.