Sel felaketinde hayatını kaybeden yurttaş sayısı 74'ye yükseldi

AFAD, sel nedeniyle Kastamonu'da 62, Sinop'ta 11, Bartın'da da 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, 47 kayıp ihbarının da yapıldığı belirtildi.

Sel felaketinde hayatını kaybeden yurttaş sayısı 74'ye yükseldi

AFAD’dan Batı Karadeniz’deki sele ilişkin yapılan açıklamada, Kastamonu’da 62, Sinop’ta 11, Bartın’da ise 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği vurgulandı.

Sel afeti sonrası Bartın’ın Ulus ilçesinden 341, Kastamonu’dan 1480, Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden ise 560 afetzedenin tahliye edildiği açıklandı.

AFAD tarafından yapılan son açıklamada “Yaşanan sel nedeniyle 74 vatandaşımız (62 Kastamonu, 11 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir” denildi.

KAYIP 45 KİŞİYİ ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AFAD, Sinop ve Kastamonu’da kayıp ihbarının 45 olduğunu açıkladı.

SİNOP’TA BİR YURTTAŞIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sel felaketinin yaşandığı Sinop’ta bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Ayancık ilçesinde 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Selden en fazla etkilenen Babaçay köyü ile ilçenin sahil kesimlerinde yoğunlaştırılan arama çalışmaları hem havadan hem karadan yapılıyor.

Ekiplerce, Ayancık ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Sinop’un İnceburun mevkisinde denizde bir kişinin canız bedenine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik ekiplerince Akliman sahiline getirilen cenaze, kimlik tespiti için Sinop Atatürk Devlet Hastanesi morguna nakledildi.