Sezai Temelli halen 'yetmez ama evet'çi

Ancak HDP Milletvekili ve partinin eski eş başkanlarından Sezai Temelli, 2019 referandumunda 'evet' oyu verdiği için pişmanlık duymadığını belirtip "2010 koşullarında vesayete karşı verilmiş, 12 Eylül ve darbecilerin yargılanması gibi çok çok önemli değişiklikler var orada" dedi.

Sezai Temelli halen 'yetmez ama evet'çi

Eski HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli, Artı Gerçek TV’de yayınlanan “Ya Sorulmasaydı?” programında gazeteci Canan Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Yayında, 2010 anayasa referandumunda liberallerin öncülüğünde başlatılan“Yetmez ama evet” kampanyasına destek vermesiyle ilgili konuşan Temelli, şu ifadeleri kullandı:

“2010 referandumunda ‘evetçiler’, ‘boykotçular’ bir de ‘iktidara muhalif olan ama Anayasadaki bu reformların da değişmesini isteyen bir kitle var. Evet, ben ‘yetmez ama evet’ programını sürdüren arkadaşlarla zaman zaman bir araya geldim. Anayasa referandumunda da ‘evet’ oyu kullandım. Ancak ‘yetmez ama evet’ kampanyasının yürütücüsü değildim. Beni de davet ettiklerinde birkaç toplantılarına katıldım ve Anayasa değişimi konusunda da açıkça söyleyeyim ‘evet’ dedim.”

Temelli, Kaya’nın “Evet oyu kullandığınız için pişman mısınız?”sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Hayır. 2010 koşullarında vesayete karşı verilmiş, 12 Eylül ve darbecilerin yargılanması gibi çok çok önemli değişiklikler var orada. Bu, Türkiye’deki askeri vesayete karşı aslında önemli bir hamlenin adresi. Ama bu referandum, AKP’nin işine de yaramıştır. AKP’nin işine yaramasını engelleyebilirdik. İşte, özeleştiriyi burada verebilirim.”