"Türkiye ekonomisi yüzde 10 büyüyecektir"

"Reel büyüme yaklaşık yüzde 10'un üzerinde. Bu Türkiye devletinin, çalışanlarının gücüdür, bunu birlikte başarıyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Yol-İş arasında imzalanacak sözleşme törenine katıldı. Bilgin, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin gerçekleştirdiği reel büyüme yaklaşık yüzde 10’un üzerindedir. Buradan tahminimi söyleyeyim, bu yılın sonunda Türkiye ekonomisi yüzde 10 büyüyecektir. Bu Türkiye devletinin, çalışanlarının gücüdür, bunu birlikte başarıyoruz” dedi.

ÜRETİMİMİZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Karaismailoğlu, Türkiye’nin pandemi sürecini çok iyi yönettiği, Türkiye ekonomisinin yüzde 21,7 büyüdüğünü hatırlatarak şöyle konuştu:

“Bu büyüme trendindeki başarıda işçilerimizle işverenlerimizin, kamu ve özel sektör temsilcilerimizin emek ve katkıları büyüktür. Bu büyüme Cumhurbaşkanımızın da sıklıkla ifade ettiği gibi ekonomide yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelli ilerlememiz ve gelişmemiz açısından önemli bir göstergedir. Allah’a şükürler olsun, geldiğimiz noktada üretimimiz tüm hızıyla sürüyor. Otoyollarımız, havalimanlarımız, limanlarımız dünyayı Türkiye’ye bağlıyor, ihracatımızın tıkır tıkır işlemesine yardımcı oluyor. Dünyanın lojistik gücü olmak için adımlarımızı büyük projelerle atıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, devam eden yatırımlarımızda, Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü tedbirleri uygulayarak tüm şantiyelerimizi açık tuttuk.”