Reklam
Kategoriler: İç Açı

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: Uzayda olmazsak ileride başka ülkelere bağımlı hale geleceğiz

Reklam

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye’nin uzay çalışmaları için Azerbaycan’da görüşmeler gerçekleştirdi. Yıldırım burada yaptığı açıklamada “Biz uzayda olmak zorundayız. Uzayda olmayan ülkeler fakirleşecektir. Bu paraları harcamazsak, ileride fakir hale düşeceğiz ve başka ülkelere bağımlı hale geleceğiz” ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan’da yaptığı görüşmelere değinen Yıldırım, Azerbaycan’dan başlayarak bütün Türkçe konuşan ülkelerle uzay alanındaki iş birliklerini geliştirmeyi planladıklarını belirtti. Yıldırım, “Azerbaycan’da gerçekten bir birikim var. Uydu işletmeciliği gibi konularda altyapı var. Temel bilimlerde çok iyi bilim insanları var. Bunlardan Türkiye’nin bu program çerçevesinde genel olarak istifade etmesi söz konusu. Önümüzdeki günlerde diğer ülkeleri de buna katarak, bir güç birliği içerisinde inşallah bu uzaydaki varlığımızı tahkim etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Yıldırım, Milli Uzay Programı’nın dünyada büyük ilgi uyandırdığını ön süren Yıldırım “TUA olarak 20’ye yakın ülkeyle görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Bunu devam ettireceğiz. Bunların arasında Rusya, Amerika, Çin, Japonya ve Avrupa ülkeleri gibi büyük ülkeler de var, kardeş ülkelerimiz başta olmak üzere, bu işlerde biraz daha geride olan ama önündekileri yakalamaya çalışan ülkeler de var. Dolayısıyla buradaki güç birliğinin hepimize faydası olacaktır.” açıklamasında bulundu.

‘BU PARALARI HARCAMAZSAK FAKİRLEŞECEĞİZ’

Uzay çalışmalarına çok para harcanacağı yönündeki endişelere değinen Yıldırım, şunları söyledi:

“Aklımıza gelen her şeyde uzay sistemlerini kullanıyoruz. ‘Uzayda izi olmayanın dünyada sözü olmaz’ bizim sloganımız ve buna gerçekten de inanıyoruz. Biz uzayda olmak zorundayız. Uzayda olmayan ülkeler fakirleşecektir. Bu paraları harcamazsak, ileride fakir hale düşeceğiz ve başka ülkelere bağımlı hale geleceğiz. Biz bunu istemiyoruz. Biz, uzayda güçlü şekilde var olalım. Şimdi harcayacağımız paralar, gelecekte tüm ekonomilere geri dönecektir.”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam