ABB Meclisi'nde '6-9' gerginliği: AKP'li isim konuştu, MHP'liler salonu terk etti

ABB Meclisi'nde AKP'li Bekir Yıldız, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin sözlerine gönderme yapıp “Aldatma ve algıyla oynama” diye yorumlayınca MHP'li üyeler salonu terk etti.

ABB Meclisi'nde '6-9' gerginliği: AKP'li isim konuştu, MHP'liler salonu terk etti

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız’ın konuşması kullandığı ifadeler üzerine MHP’li meclis üyeleri salonu terk etti.

Yaklaşan 2023 Cumhurbaşkanlığı öncesinde CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi liderleri bir araya gelerek “güçlendirilmiş parlamenter sistem” adı altında bir mutabakat metni yayınlamışlardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında sözkonusu partileri hedef alırken “6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz, bu rakamı ters çevirdiğimizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Mesele bakmak değil, görmek, görüleni tüm berraklığıyla göstermektir. Biz 6’ya bakınca gördüğümüz 6 oktur, yuvarlak masa çevresinde kurulan tuzaktır, tertiptir, tezgâhtır, karamsarlıktır, kumpastır, Türkiye’nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir. 6’yı çevirip 9 rakamına bakınca da gördüğümüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, parlayan 9 Işıktır, sosyal ve ekonomik sorunların süratle geçeceğinin müjdesidir, Cumhur İttifakı’nın 2023’te açık ara öne geçeceğinin simgesidir” demişti.

‘ALGIYLA OYNAMADIR’ DEYİNCE…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde konuşma yapan AKP Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız, 6 ve 9 metaforuyla ilgili olarak “Altıyı ters çevirip dokuz, dokuzu ters çevirip altı göstermenin anlamı yoktur. Anlamı vardır, yanıltmadır, algıyla oynamadır. Artık bu millet algıda seçici olmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin ardından MHP’li bazı meclis üyelerinin salonu terk ettiği görüldü.