Ahmet Şık 'sol'dan rahatsız

TİP milletvekili Ahmet Şık, üçüncü ittifak tartışmalarına ilişkin konuştu, ittifak isminin herhangi bir tanımını olmaması gerektiğini öne sürdü.

Ahmet Şık 'sol'dan rahatsız

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, ittifak tartışmalarına ilişkin DW Türkçe‘den Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı.

“Bu mevcut seçim sisteminde ittifak olursa siz HDP ile girdiğiniz için baraj sorunu yaşamayacaksınız değil mi?” sorusuna yanıt veren Ahmet Şık, “Üçüncü ittifak olacağı kesin. İttifakın içinde TİP olacak” dedi.

“SOL DERSENİZ DARALTIRSINIZ”

Yapılan ittifak görüşmelerine dair açıklamada bulunan Şık, “Umarım ittifakın adı da üçüncü ittifak olur, herhangi bir tanım olmadan” dedi. Bunun üzerine Mengü’nün “Öyle mi, sol ittifak olmasın mı?” sorusuna yanıt veren Şık, “Hayır hayır, sol derseniz de daraltırsınız. Bakın bize milliyetçi olduğunu söyleyip TİP’e oy vermek istediğini söyleyen de var, muhafazakar camiadan da var. Marksist-Leninist, komünist olarak tarif edip oy vereceğini söyleyen de var. Ama sol dediğinizde, solu küçümsemek adına söylemiyorum, insanların kendi inanç sisteminde ve düşün dünyasında biraz çelişkiye düşürecek şeyler olabilir. Üçüncü ittifak dediğinizde üçüncü ittifakın içinde yer alacak bileşenlerin hepsine kendi durduğu yer üzerinden ideolojik siyasi perspektifini anlatma fırsatını da veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.