Bakan Karaismailoğlu: Toplu taşıma zammı çok yanlış birşey

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da yapılan toplu ulaşım zammıyla ilgili, "Çok yanlış bir şey. Özel araçlı yolculuklardan vatandaşı caydırmak için kaliteli, ekonomik bir toplu taşıma alternatifi sunmak zorundasınız" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Toplu taşıma zammı çok yanlış birşey

İstanbul Havalimanı’nda görev yapan muhabirler ile iftar programında bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Atatürk Havalimanı’nın iktidara gelmeleri durumunda muhalefet partileri tarafından tekrar faaliyete geçirileceği yönündeki açıklamalarla ilgili görüşü sorulan Karaismailoğlu, “Ben de ironiyle cevap vereyim. Onlar da uçakları İETT otobüsü gibi arkadan itince gidiyor zannediyorlar herhalde. Atatürk Havalimanı’nda yaşanan sıkıntılardan dolayı burası (İstanbul Havalimanı) dünyanın transit merkezi olarak planlanmıştı. O zamanlar ‘buraya uçak mı iner’ diye söyleyenler bugün günlük bin 100 tane uçak iniyor buraya. Bin 300-bin 500’lere kadar çıkacak. İlave etapları yaptığımızda çok çok daha üzerine çıkacak. Bütün dünya burada birleşip buluşacak. Atatürk Havalimanı hikayesi kapandı gitti” dedi.

Atatürk Havalimanı’nın kuzey-güney pistinin millet bahçesi olacağını ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ihalesini yaptığını söyleyen Karaismailoğlu, “Yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alan olacak. İç ve dış hatlar terminalleri için farklı bir çalışma yapılıyor. Alt yapısı kesinleşince orayı da açıklayacağız.” dedi.

BAKANIN ZAM HASSASİYETİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden 100 kilometrelik metro hatlarının daha önce başlanan hatlar olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “3 yıl geçti neredeyse. Yeni bir hat olmadığı gibi mevcutlarda da bir çalışma yok. Bu hızla 10 senede bitmez o metro hatları. İnsan bir İstanbullu olarak üzülüyor. Keşke akıllarını başlarına alıp bu işleri bir an önce hızlandırsalar. Zihniyet meselesi, İstanbul’un kaynağı İstanbul’a yeter. Bunu kendileri de söylüyordu. Önceliklendirmek ve onları yüklenmek lazım. İstanbul’un çok büyük bütçeleri var. O bütçeler bu yatırımlar için veriliyor. Ama görüyoruz ki o bütçeler bu yatırımlara gitmiyor. Nereye gittiğini biz de bilmiyoruz. Zamanı gelince vatandaşımız sorar. Ama bunlar bitmek zorunda yoksa İstanbul’daki trafik içinden çıkılmaz hale gelir” dedi.

Karaismailoğlu, ulaşım zamları için de “Toplu taşımaya zam yapılıyor. Çok yanlış bir şey. Özel araçlı yolculuklardan vatandaşı caydırmak için kaliteli, ekonomik bir toplu taşıma alternatifi sunmak zorundasınız. Devletin ve belediyenin birinci asli görevi” diye konuştu.