Bakan Kirişci: İklim değişikliğini anlamakta güçlük çekiyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Erzincan'daki selle ilgili konuşurken "İklim değişikliği diyoruz, bu iklim değişikliğini anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

Bakan Kirişci: İklim değişikliğini anlamakta güçlük çekiyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, sel felaketinin meydana geldiği Erzincan’da incelemelerde bulundu.

Daha sonra açıklama yapan Kirişci, “Derdimiz, tasamız vatandaşımızın acılarını, sıkıntılarını, yaşadıklarını bir an önce normale döndürmek. Burada dikkat etmemiz gereken hususlar var. İklim değişikliği diyoruz, bu iklim değişikliğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Yaşanan hadise aslında iklimdeki değişimi de ortaya koyuyor. Vatandaşlar olarak daha dikkatli ve meteorolojinin uyarılarına karşı teyakkuzda olmalıyız diye belirtmek istiyoruz. Vatandaşımızın yanındayız ve yaralarını sarmanın gayreti içindeyiz” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise şunları söyledi:

“Devletimiz hemşehrilerimizin yanındadır. Yaralar sarılmaya başlanmıştır. Valilik emrine gerekli kaynak gönderilmeye başlanmıştır. Bundan sonra bize düşen görev sadece olay olduktan sonra hızla hareket edip zararı azaltmak değil, bu olay olmadan daha sorumlu davranacağız. Menfezlerin üzerini kapatmayacak, köprülerin altına büz koymayacağız. Selin yatağının tertemiz olmasını sağlayacağız, sel ağzına bina yapmayacağız. Bunlara dikkat edeceğiz. İnşallah bu çalışmalar acil müdahaleler tamamlandıktan sonra bunların da planlaması yapılması gerekiyor. Evi yıkılan, hasar gören, ahırıydı, deposuydu hasar gören 3-4 vatandaşımız var, onların da her türlü zarar ziyanı tazmin edilecek. Genel anlamda oluşan zarar ziyan için devlet bütün imkanlarıyla seferber olmuş durumda gereği yapılacak.”