Bekir Bozdağ'dan barolara: Bu memlekette eylemle hukuk yürümez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CMK ücret tarifesinin iyileştirilmesi talebi ile eylem yapacağını duyuran baroları hedef alıp "Bu memlekette eylemle hukuk yürümez" dedi.

Bekir Bozdağ'dan barolara: Bu memlekette eylemle hukuk yürümez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CMK ücret tarifesinin iyileştirilmesi talebi ile eylem için ortak karar alan 81 baroyu hedefine koydu.

‘Kozan Adalet Sarayı Temel Atma Töreni’ne katılan Bozdağ, buradaki konuşmasında, baroların “siyasi hesaplaşma” ruhuyla hareket ettiğini ve bu takdirde yeni bir düzenleme yapmaktan çekinmeyeceklerini söyleyip “Vatandaşın memnun olacağı, avukatların da Allah razı olsun diyeceği yeni bir uygulamayı hayata geçirmekten tereddüt etmeyiz. Bu memlekette eylemle hukuk yürümez. Hukuk ve meşru yolda hak arama kapandı mı? Adalet Bakanlığından randevu istediniz, vermedi mi? Kanun imkan veriyor da, dediği yapılmadı mı? Var mı öyle bir şey? Yok. Daha oturmadan, konuşmadan eylem eylem. Adli yıl açılış konuşmalarında yapılacakları kim söyledi. Baro başkanlarımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mı? Buyurun yapın eylemlerinizi. Biz mevzuatta uygun, yaptığımız düzenleme ile baroları değil, avukatlarımızı ve mağdur vatandaşlarımızı düşünerek düzenleme yapacağız” diye konuştu.