Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bülent Turan’dan ‘Venizelos’lu Suudi Arabistan savunması

Reklam

AKP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, burada bir konuşma yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman’la görüşmesine gelen eleştiriler üzerine konuşan Turan, Erdoğan’ın Bin Selman’la Suudi Arabistan’da yaptığı görüşmeyi Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemin Yunanistan Başbakanı Eleftherios Venizelos’u Türkiye’ye davet etmesine benzeterek savundu.

Turan’ın konuşmasında ilgili bölüm şöyle:

“Cumhurbaşkanımız dün Arabistan’daydı. Dededen toruna hep CHP milletvekili olan, meşhur Öztrak’ın bugünkü temsilcisi CHP sözcüsü, büyük bir edep dışı yaklaşımla Genel Başkanımıza olmayacak ithamlarda bulundu. Arabistan’da ne işimiz varmış? Cemal Kaşıkçı’nın katiliymiş. Değerli arkadaşlar, birincisi Cemal Kaşıkçı’nın mahkemesi bitmiş değil. Türkiye, tüm dünyaya bu yanlışı duyurdu. Türkiye bu adımı atmasa dünya bunu duymayacaktı bile. İkincisi, kararı mahkeme vermiştir. Türkiye’de yargılanmasına ilişkin, başka bir işlem kalmadığı için dosyasını ilgili ülkeye göndermiştir. Ama soruyorum, Yunanistan’ın meşhur Başbakanı Eleftherios Venizelos Türk düşmanı, binlerce Türk’ün katili. Savaştan bir kaç sene sonra Gazi Mustafa Kemal’in davetiyle Türkiye’ye gelmedi mi? Hemen ardından İnönü Başbakan sıfatıyla Yunanistan’a gitmedi mi? Biz onlarla savaş yaptık, kavga ettik deyip yüzyıllar, binyıllar boyunca konuşmamak üzere mi dış politika icra ettik. Bu ne utanmazlıktır.”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam