CIA Direktörü, Rus istihbarat şefi ile Ankara'da bir araya geldi

CIA Direktörü William J. Burns, Rus mevkidaşı ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede, nükleer silah kullanımına ilişkin riskler ele alındı.

CIA Direktörü, Rus istihbarat şefi ile Ankara'da bir araya geldi

Beyaz Saray, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Willam Burns’ün Ankara’da Rus mevkidaşı ile bir araya geldiğini duyurdu. Konuşulan konular arasında tutuklu Amerikalılar ve nükleer risk olduğu açıklandı.

NTV’nin aktardığına göre, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Burns herhangi bir müzakere gerçekleştirmeyecek. Burns Rusya’ya olası nükleer silah kullanımının sonuçlarını aktarıyor” denildi.

Aynı açıklamada Ukrayna savaşı ile ilgili herhangi bir müzakerenin söz konusu olmadığının altı çizildi. Açıklamada, “Ukrayna savaşı konusunda herhangi bir anlaşma müzakeresi söz konusu değil” ifadesine yer verildi.

Kremlin’den geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada ‘Türkiye’de ABD ile temasta bulunulduğunu doğrulama veya yalanlama durumunda değiliz’ ifadesine yer verilmişti.

Geçtiğimiz hafta Rus Kommersant gazetesi, Rusya ve ABD’nin önümüzdeki haftalarda “Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Antlaşması” ile ilgili olarak bir danışma komisyonu toplantısı yapmayı görüştüğü bilgisini paylaşmıştı.

ABD medyasında geçen hafta, ‘nükleer tehdidi azaltmak için’ Moskova ile gizli görüşmeler yürütüldüğüne yönelik haberler yer almıştı.