Elektrik zammını protesto etti, gözaltına alındı

Adıyaman’da market işleten Erdal Serbaş, elektrik zammını protesto etmek için işyerinin önüne pankart astı, polis tarafından gözaltına alındı.

Elektrik zammını protesto etti, gözaltına alındı

Adıyaman kent merkezindeki marketinin önüne, elektrik dağıtım şirketini protesto eden bir pankart asan Erdal Serbaş isimli yurttaş, dağıtım şirketine elektrik faturası çok yüksek geldiği için tepki gösterdi.

ANKA‘nın haberine göre Serbaş, “Son gelen zamlarla beraber gelen elektrik faturası 7 bin 100 TL. Biz bunu müşterilere yansıtmamak için, bu zulme bir son vermek için böyle bir pankart astık. Bunu, büyük yetililerin duymasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın duymasını istiyoruz. Zulme bir son verilmesini istiyoruz. Biz, bunu müşterilere, vatandaşlara yüklemek istemiyoruz. Gelen bu 7 bin 100 TL fatura canımıza kastetti. Buna, bir an önce gerekenin yapılmasını istiyoruz. Tüm Adıyaman halkı için, illerin halkı için zulme son verilmesini istiyoruz” dedi.

Serbaş, elektrik zammını protesto etmek için “AKEDAŞ hırsızdır, zulme sessiz kalan da hırsızdır” pankartı açtı. Daha sonra pankartın asılı olduğu yere gelen polis, Serbaş’ı gözaltına aldı. Serbaş, ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken indirilen pankarta da el konuldu.