Erdoğan: Kim ki Allah'a daha yakındır, o en üsttür

Erdoğan, “Üstünlük kimsenin etnik kimliği ile alakalı değildir. Üstünlük ancak takva ile ilgilidir. Kim ki Allah'a daha yakındır, o en üsttür. Bunun dışındakiler hikayedir” dedi.

Erdoğan: Kim ki Allah'a daha yakındır, o en üsttür

Mardin’de toplu açılış törenine katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen “Türkiye Yüzyılı” programında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti:

“Üstünlük kimsenin etnik kimliği ile alakalı değildir. Üstünlük ancak takva ile ilgilidir. Kim ki Allah’a daha yakındır, o en üsttür. Bunun dışındakiler hikayedir. Hep bu kardeşiniz ne dedi; Batı’da ne varsa Doğu’da da o olacak dedim. Ve bunu yaptık, yapıyoruz. İşte 26 havalimanı ile yola çıktık, şimdi 57 tane var. Şu anda Ağrı’da Kars’ta Hakkari’de havalimanlarımız var. Bizden önce niye yoktu. Onlar niye yönetmediler bu ülkeyi. 6 bin 100 km bölünmüş yol vardı şimdi 28 bin km bölünmüş yol var. Hangi inanca, mezhebe mensup olursa olsun 85 milyonun tüm fertlerini samimiyetle bağrımıza bastık. Şu anda tüm dünyada altyapısıyla, üstyapısıyla örnek bir Türkiye var. Bunu dünyanın liderleri söylüyor.

Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı hak ve özgürlükleri dışlayıcı yaklaşımlarını ortadan kaldırmak için çalıştık. Tek parti faşizminden başlayarak 27 Mayıs’tan 28 Şubat’ta kadar toplum hafızamızda derin yaralar açan acıları iyileştirmenin çabasında olduk. Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı, kısıtlayıcı o nobran yaklaşımını tüm izleriyle ortadan kaldırmak için çalıştık. Bunun yerine devlet-vatandaş ilişkisinde daha kucaklayıcı, daha kapsayıcı daha saygılı bir bakış açısı ikame ettik. Cemaat vakıfları konusunda 2003 ve 2008’de kabul edilen yasal değişiklerle önemli iyileştirmeler getirdik. Bu kapsamda şimdiye kadar 1015’ten fazla araziyi ve 21’den fazla taşınmaz malı gayrimüslim cemaatlerine ait kurumlara devir ettik.

Dini ve kültürel mirasın korunması için önemli çalışmalar yaptık. Bu kapsamda şimdiye kadar bin 15’ten fazla araziyi ve taşınmazları gayrimüslim cemaatlere ve kurumlara devrettik. Ermeni cemaati vakfına iade ettiğimiz gayrimenkullerin sayısı 400’ü aştı. Aziz Aho Manastırının restorasyonunu gerçekleştirerek 2018’de yeniden hizmete girmesini sağladık.

100’den fazla kilise ve sinagogu restore ederek yeniden hizmete girmesini sağladık. Aynı şekilde 2012’de bir Rum yayınevi faaliyete başladı. Geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiğimiz Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızla ilgili düzenlemelerdir. Sevgili gençler, TC devlet olarak artık emperyalistlerin değil Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle Sünni’siyle 85 milyonun tamamının devletidir. Hangi inanca kökene mensup olursak olalım hepimizin aynı gemide olduğu inancıyla hareket ediyoruz. Kendi insanına tepeden bakan zihniyetin günümüz Türkiye’sinde yeri yoktur. Yarının Türkiye’si de bugünden daha iyi olacaktır. Milletimizin gelecek asrına yol verecek Türkiye Yüzyılı bu hassasiyetle şekillenmiştir.”