Erdoğan yine 'sabır' istedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. "Refah seviyesinin tam kıyısında bulunuyoruz" diyen Erdoğan, 'sabır' istedi.

Erdoğan yine 'sabır' istedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye’nin “barış diplomasisi”ni sürdürebilmek için Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun önce Rusya’ya ardından da Ukrayna’ya gideceğini belirterek, “Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya’ya gönderiyorum. Yarın Moskova’da temaslarda bulunacak. Perşembe günü de Ukrayna’ya geçecek. Kendisi her iki tarafla da yapacağı görüşmelerle ateşkesin ve barışın sağlanması yolundaki gayretlerimizi sürdürecektir” diye konuştu.

‘TÜRKİYE OLUMLU AYRIŞIYOR’MUŞ

Ekonominin durumuna ilişkin de konuşan Erdoğan “Gelişmiş ülke vatandaşlarının dahi 2. Dünya Savaşı’ndan beri görmedikleri, bilmedikleri, alışkın olmadıkları fiyat artışı enflasyonla, ürün kıtlığıyla karşı karşıya oldukları bir dönemde Türkiye yine olumlu yönde bunlarda ayrışmaktadır” iddiasında bulundu.

YİNE ‘SABIR’ İSTEDİ

“Sıkıntıların elbette farkındayız” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı, “Asıl odaklanmamız, bakmamız, yönelmemiz gereken yerin ülkemizin önünde duran fırsatlar olduğuna yürekten inanıyoruz. Kontrolü bizim elimizde olmayan sebeplerden kaynaklı olumsuzlukları bir kenara bırakacak olursak Türkiye’nin bir asırdır mücadelesini verdiği gelişmişlik, kalkınmışlık, refah seviyesinin tam kıyısında bulunuyoruz. Pek çok ülkenin henüz yeni yeni yöneldiği istihdamı koruma ve geliştirme temelli politikaları biz 5 yıldır kesintisiz uyguluyoruz. Fiyatlardaki dengesizlikler sebebi ile yaşanan sorunların geçici olduğunu takip ettiğimiz yatırım, istihdam, ihracat cari fazla, üretim yoluyla ülkemizi büyütme politikasının bizi adım adım hedeflerimize yaklaştırdığına yürekten inanıyorum. Sabredeceğiz, çalışacağız, üreteceğiz, mücadele edeceğiz, geri adım atmayacağız. Hep ileriye daha ileriye gideceğiz ve inşallah zafere de ulaşacağız” ifadelerini kullanıldı.