Erdoğan yine sabır istedi: Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istiyor

Erdoğan, "Mevcut sıkıntıların üstesinde sabrederek geleceğiz. Enflasyonun sembolü olduğu bedeller ödemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla" dedi.

Erdoğan yine sabır istedi: Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ekonomik kriz konusunda yurttaşlardan sabır isteyen Erdoğan, “Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla” diyerek şunları kaydetti:

“Mevcut sıkıntıların üstesinde sabrederek geleceğiz. Enflasyonun sembolü olduğu bedeller ödemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla.

Eski Türkiye’yi yaşamamış gençlerimiz, büyüklerine sorarak ya da basit araştırmalarla aynı gerçeklere ulaşabilir. Ülke olarak pek çok alanda verdiğimiz istiklal ve istikbal mücadelesinde hükümet olarak bir tercihte bulunduk: Ya finansal sıkıştırmaya gidecek ve 10 milyon insanımızın işsiz kalmasına neden olacaktır ya da bu yola girecektik. Bu nedenle tercihimizi istihdamdan yana kullandık. Bu sayede dünyada küçülürken biz üreterek büyüdük.

Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istese de uluslararası değerlendirmeler tersini söylüyor. Dünyadaki gelişmeler bizi de etkiliyor. Petrol fiyatlarında 128 dolara varan artışların pompa fiyatlarını 30 liraya ulaşması bunun sonucudur.

Vatandaşlarımızdan dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmalarını bekliyoruz. “