Halkevleri'nden 'Elektrik üretimi ve dağıtımı kamulaştırılsın' eylemi

Halkevleri "Zamlar geri alınsın. Elektirik üretim ve dağıtımı kamulaştırılsın" talebiyle CK Elektrik'in önünde eylem yaptı.

Halkevleri'nden 'Elektrik üretimi ve dağıtımı kamulaştırılsın' eylemi

Halkevleri, yeni yılda gelen enerji zamlarına karşı Cengiz ve Kolin ortaklığında faaliyet gösteren CK Enerji önünde eylem düzenledi.

Türkiye’nin yüzde 10’una elektrik satan şirketin İstanbul Kağıthane’deki genel merkezinin önünde yapılan eyleme Tüketici Koruma Derneği ve DİSK/Enerji-Sen yöneticileri de katıldı.

Yapılan zamların geniş kesimleri “çarptığı” ifade edilen eylemde, çözümün enerjide kamulaştırmadan geçtiği vurgulandı.

Sendika.org‘un aktardığına göre, eylemde yapılan açıklamada “AKP eliyle enerji şirketleri ihya edilirken ülke büyük bir yıkıma sürükleniyor” denildi, zamların derhal geri çekilmesi talep edildi.

Açıklamada iktidara ve patronlara “Bu şirketin önündeyiz çünkü bugün evlerimizde en çok konuşulan konu faturaları nasıl ödeyeceğimiz. Bu soğuk günlerde en düşük gelen faturamız en az iki katına çıktı. Sadece faturalar değil her şey ateş pahası. İstanbul’da ulaşıma %36 zam geldi. Kiralar bir yılda en az %58 arttı. Gıda fiyatları ise alıp başını gitmiş vaziyette. Isınamıyoruz, beslenemiyoruz, barınamıyoruz, geçinemiyoruz. Zamlar derhal geri alınmalıdır” diye seslenildi.