İmamoğlu, o görüntü üzerine konuştu: Ahlaki değil...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile baş başa yediği akşam yemeğinin görüntülerinin AKP'lilerce hedef alınması üzerine konuştu.

İmamoğlu, o görüntü üzerine konuştu: Ahlaki değil...

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ın muhabiri ve TV Net’in sunucusu Taha Hüseyin Karagöz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir restoranda eşi Dilek İmamoğlu ile yemek yediği anlara ilişkin gizli çekilmiş bir videoyu Twitter’da servis etti.

Taha Hüseyin Karagöz, yaptığı paylaşıma, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ablam bana ‘Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm’ dedi” sözlerine atıfla, İmamoğlu’nun içki içmesine dikkat çekmeye çalışarak “Rabbi yessir’ notunu düştü.

Karagöz’ün tepki çeken paylaşımı üzerine İmamoğlu, bir açıklama yaptı. Cumhuriyet gazetesini ziyareti sırasında Cumhuriyet TV’den Ebru Birçak Edebali’nin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, konuyla ilgili soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Hiç ahlâklı bir paylaşım değil. Tamamen geçen sene başlattıkları ‘mobese kültürünün’ bir devamı. İnsanların kişisel yaşamlarını deşifre etmek, millete bir şekilde kötüymüş gibi göstermek… Kötü de bir ortamımız da yok zaten şeffaf bir yaşamımız var. Belki de 3-4 ayda bir baş başa yemek yeme fırsatı bulduğum eşimle, baş başa geçirdiğim bu anı bir şekilde çekip oradan anlamlar yüklemek çok ahlâki değil. Ama zaten bizi şaşırtan bir durum da değil. İnsanın yüzünü, tavrını, kalbini hakkını veren kullar da var, Yaradan da var. O tür insanlar bizimle ilgili istedikleri kadar yorum yapsınlar, onu bozamazlar.”