Kadın akademisyenin odasını basan Prof. Dr. Arı, görevinden uzaklaştırıldı

Kadın akademisyenin odasını basıp "Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım” diye tehdit ettiği iddia edilen Prof. Dr. Bülent Arı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki görevinden 'geçici olarak' uzaklaştırıldı.

Kadın akademisyenin odasını basan Prof. Dr. Arı, görevinden uzaklaştırıldı

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Bülent Arı’nın, eski doktora öğrencisi olan ve şu an Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Ş.K. isimli kadın akademisyenin odasını basarak, “Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım” diyerek tehdit ettiği iddia edildi.

Polis tarafından gözaltına alınan Prof. Arı, daha sonra serbest bırakıldı. Arı’nın serbest bırakılması tepki çekerken görevde olduğu fakültenin resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Basında çıkan haberler üzerine Prof. Dr. Bülent Arı hakkında Üniversitemiz tarafından soruşturma başlatılmış olup, öğretim üyesi geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştır.”

İstanbul Üniversitesi tarafından  yapılan açıklamada da Arı hakkında üniversite tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, ‘tüm tedbirlerin alındığı’ belirtilerek, “Süreç, hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.