Kavacıoğlu faiz arttırımı sonrasında görevden alınacak iddiası

İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun önümüzdeki dönemde faizi artırmak zorunda kalacağını ve ardından görevden alınacağını iddia etti.

Kavacıoğlu faiz arttırımı sonrasında görevden alınacak iddiası

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ sözleri doğrultusunda hayata geçirilen faiz indirimleri, doların 8,30’dan 18 lira seviyelerine gelmesine neden oldu. Türk lirasındaki değer kaybını önlemek için kur korumalı TL mevduat desteği devreye sokulsa da, dolar ancak 13 lira seviyesine çekilebildi.

ABD Merkez Bankası’nın dokuz kere faiz artırımına gideceğinin konuşulduğu bir dönemde ekonomi değerlendirmeleri yapan İslam Memiş, süreçle ilgili dikkati çeken bir iddiada bulundu. Faiz artırımına gittiği için görevden alınan Naci Ağbal’ın yerine getirilen ve eylül ayından itibaren dört ay üst üste indirime giden Kavcıoğlu’nun aksi bir karar alacağını ileri sürdü.

‘HAZİRAN VE TEMMUZ AYINDA FAİZ ARTIRIMI GÜÇLÜ GÖRÜNÜYOR’

TGRT Haber’de Merkez Bankası’nın kararını değerlendiren Memiş, “Fed çok önemli bir etkiye neden olacak. Dolar endeksinde ciddi bir artış göreceğiz. Jeopolitik risklerde belirsizlik var, içeride de atılan adımlar yetersiz kalacak. Haziran ve temmuz ayında bir faiz artışını güçlü görüyorum. Bunun sonucunda da Merkez Bankası’nda görev değişikliği olacaktır” dedi.