Komisyon HDP'li Güzel için toplandı: Kerestecioğlu'ndan çözüm süreci hatırlatması

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel adına TBMM Hazırlık Komisyonundaki savunmasını HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu yaptı.

Komisyon HDP'li Güzel için toplandı: Kerestecioğlu'ndan çözüm süreci hatırlatması

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu bünyesinde kurulan Hazırlık Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması hakkında hazırlanan iki ayrı Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmek için toplandı.

AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın başkanlığında toplanan komisyonda HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Semra Güzel’in yerine savunma yaptı. Görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam eden toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Kerestecioğlu, şöyle konuştu:

“Bu bir siyasi yargılamadır ve bu sadece Semra Güzel’le ilgili değil bir süreç. Leyla Zana’dan beri yaşananlar bugüne kadar farklı değil. Gizli tanık hukuki değildir kaldırılmalıdır. Çözüm sürecinde yaşanan bir olayın koca devlet görevlileri gazeteciler oradayken Semra Güzel’in sadece sevdiği bir insanın yanına ulaşarak bugün bunların yaşanması suç ise herkes için suç olmalı. Bu ilk değil ama tarihin tekerrürünü izliyoruz.”