Patronlar üç maymunu oynuyor: Bıçak kemikte

İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri grevlerinin 2'ci gününde basın ve kamuoyuna seslendi: Bıçak kemikte.

Patronlar üç maymunu oynuyor: Bıçak kemikte

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) resmi sosyal medya hesabından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şantiyesinde çalışan işçilerin iş bırakma eylemine başladığını duyurmuştu. İşçiler grevin 2’ci gününde basın ve kamuoyuna seslendi.

Artık zor koşullar altında çalışıp ve emeklerinin karşılığını alamayan işçiler, yetkililere seslendi: Bıçak kemikte!

İŞÇİLERDEN AÇIKLAMA

“Basına ve kamuoyuna grevimizin 2’ci günündeyiz. Ceylan İnşaat ile Taşeron AYM Mekanik yetkililerine sesleniyoruz, bizleri burada mağdur ettiniz. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, biz inşaat işçileri ne zaman sahip çıkılacak, artık bıçak kemikte alın terimizi ve haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz, bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. İnşaat işçisi köle değildir.”

PATRONLAR ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

İYİ-SEN, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yetkililerin ve patronların üç maymunu oynadığını ifade ederek “örgütlü inşaat işçisi ne kölelik koşullarını nede sizin baskılarınıza boyun eğmez.” denildi.

“Bıçak kemikte

GREVİMİZİN 2’ci günündeyiz.

Patronlar ve yetkililer üç maymunu oynama devam ediyor, yetmiyor tehditler savuruyor örgütlü inşaat işçisi ne kölelik koşullarını ne de sizin baskılarınıza boyun eğmez.

Tüm yetkililere sesleniyoruz inşaat işçisi köle değildir…”