Saraçhane'de 'hükümet istifa' sloganları

Saraçhane'de "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek," "Ekrem başkan yalnız değildir", "Hak, Hukuk, Adalet" sloganları atılıyor. İmamoğlu hakkında karara vatandaşlar yuhalayarak tepki verdi. İstanbullular "Hükümet istifa" sloganları atıyor.

Saraçhane'de 'hükümet istifa' sloganları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında istenen siyasi yasakla ilgili yaptığı paylaşımda herkesi kararın açıklanacağı 16.00’da Saraçhane’ye davet etti.

Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından kısa sürede Saraçhane’de kalabalık toplanmaya başladı. Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından metro seferleri sıklaştırıldı.

Toma araçlarının ve yüzlerce polisin olduğu Saraçhane’de “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek,” “Ekrem başkan yalnız değildir”, “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları atılıyor. İmamoğlu hakkında karara vatandaşlar yuhalayarak tepki verdi. İstanbullular “Hükümet istifa” sloganları atıyor.

Yurttaşlara seslenen İmamoğlu “Bu akşam burada buluşmamızın temel sebebi yaşadığımız büyük hukuksuzluk. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beni aradı ve yarın Altılı Masa’nın liderleriyle birlikte yine İstanbulluların evinde bir arada olacağız” ifadeleriyle miting çağrısı yaptı.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Bu utanç ortamını bize yaşatan yargının o kötü kararını yaşayıp sizleri buraya davet etmeyi elbette istemezdim. Sizin kararınızın yok sayıldığı bir ortamın bu şekilde bir alışkanlık haline geldiği anda bu ülkeyi yaşatmaz hale getirenlerin ekmeğine yağ sürmüş olurduk. O yüzden sizi buraya davet ettik. Bu dava adaletin kalmadığının ispatı. Bu dava adalet ve demokrasi gibi en ulvi değerleri getirmek istemeyen insanların yönettiği bir davadır. Hatta ‘devlet biziz’ diyen insanların aymaz, utanmaz bir biçimde süreci etki altına alıp karar verdikleri bir davadır. Hukuku yok sayarak millet iradesiyle kavga ederek bu süreci bir avuç insanın istediği yörüngeye oturtmak isteyenlerin ortaya koyduğu iradeyi yöneten bir davadır. Keşke bu dava bir hukuk davası olsaydı. Aldıkları her karar kendi çıkarları için. Bir avuç insan mertçe, cesurca mücadele etmeyi de bırakmışlardır. Kendi düzenlerini korumak için alavereye başvurarak akla hayale gelmeyen iş ve işlemleri yürürlüğe koyan insanların sürecidir. Bu bozuk düzen aslında 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı üzerinden o verileri kapatıp seçimi elimizden almaya cesaret ettikleri gün başlamıştır. Tokadı misli misli attınız ama doymadılar. O gün ‘millet’ diye yola çıkanlar bugün devlet biziz diyorlar. Sonuç alamayacaklar. Bu sabahki umudum birse şu anki umudum bin. Yolu kapatmıyorlar. Ne için biliyor musunuz? Buraya gelenler zor durumda kalsın diye. Siz gücünüzü bizi sıkıntıya sokmak için mahkemede kullanabilirsiniz ama nafile. Bizim 2023 ideallerimiz var. İstanbul’da başardık, Türkiye’de başaracağız. Aradan 3,5 sene geçmiş olabilir ama benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek”